Поліція та громадські активісти ловили браконьєрів на Дністрі

Фото: ГУ НП у Хмельницькій області

За повідомленням прес-служби ГУ НП у Хмельницькій області, рейд проходив протягом двох днів. Під час спецоперації виявлено більше кілометра сіток і риби майже на 9 тисяч гривень впродовж дводенного рейду Дністром виявили працівники поліції Хмельницької області спільно з членами робочої групи Громадської ради при МВС.

 

копи витягають браконьєрські сітки з Дністра

Наразі триває період нересту, та, незважаючи на це, чи не щодня поліцейські Хмельниччини виявляють на річках браконьєрів. Найбільше їх паразитує на Дністрі, який є найдовшою і найповноводнішою рікою Хмельницької області.

У зв’язку з цим правоохоронці регулярно проводять на Дністрі рейди з виявлення браконьєрів. До останнього з них долучилися і представники робочої групи Громадської ради при МВС.
— Під час рейду ми зафіксували 2 факти браконьєрства, вилучили більше кілометра сіток та риби майже на 9 тисяч гривень. Її ми випустили назад у водойму, — підводить підсумки проведеної роботи Дмитро Міхалець, начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Хмельницькій області. — Важливу роль у проведенні цих заходів відіграли місцеві активісти. Саме члени робочої групи Громадської ради при МВС надали нам важливу інформацію щодо незаконної діяльності браконьєрів.

вилучені правоохоронцями сітки

Самотужки поліцейським проводити подібні заходи не так просто, оскільки поки що немає відповідного транспорту. Цього разу з ним допомогли працівники ДСНС.

— Ми дякуємо поліцейським та рятувальникам за те, що в період нересту допомогли очистити Дністер від сіток, — говорить Олена Власова, член робочої групи Громадської ради при МВС. — Але така робота має проводитись на постійній основі, адже Дністер — найбільша водна артерія нашої області. Його протяжність сягає більше 130 кілометрів. Тому ми звернулись до Нацполіції з проханням створити на Хмельниччині водну поліцію і забезпечити її необхідним транспортом.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне