Правоохоронцями Хмельниччини викрито директора комунального підприємства, який за неправомірну вигоду продавав майно, що перебувало в його розпорядженні (ФОТО)

Фото: khmel.gp.gov.ua

Як повідомляє прес-служба прокуратури області, прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.

За результатами спільних скоординованих дій правоохоронців викрито факт вимагання та одержання неправомірної вигоди директором одного із комунальних підприємств на Хмельниччині.
Так, 26 липня 2018 року, за процесуального керівництва прокуратури області, співробітниками відділу по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в області, Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно із слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, задокументовано факт вимагання та одержання вказаним посадовцем неправомірної вигоди в розмірі 10 тис. грн.
Встановлено, що в липні минулого року на баланс очолюваного викритою особою комунального підприємства було передано приміщення колишньої військової частини. Маючи намір отримати неправомірну вигоду, керівник вирішив його реалізувати.
Так, укласти договір купівлі-продажу складського приміщення на суму 100 тис. грн. він погодився лише за умови надання йому покупцем 10 тис. грн. неправомірної вигоди.
Під час одержання коштів правопорушника викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Керівник комунального підприємства погорів на гарячому

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням).
На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

посадовець вимагав хабар у розмірі 10 тисяч

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне