Проїзд хмельничанам в міських маршрутках може зрости до 8 гривень

Фото: 0382.ua

Приватні перевізники Хмельницького, які здійснюють пасажирські перевезення у автобусах та маршрутному таксі, звернулися до міського голови Олександра Симчишина з проханням переглянути вартість проїзду у бік збільшення – до 8 гривень.

Про це “Незалежному громадському порталу” повідомив приватний перевізник Олександр Мішин.

За його словами, основною причиною послужило різке подорожчання цін на пальне, 70% якого “сидить” у вартості проїзду.

“Якщо на початку вересня я купував дизпальне за 25 грн/л, то тепер воно коштує 31 грн/л. Це означає, що заправка одного великогабаритного автобуса мені обходиться плюс 600 гривень”, – наголосив перевізник.

Мішин зауважив, що під загрозу закриття потрапив маршрут №22 Озерна-Катіон.

“При тарифі 5 гривень нерентабельно здійснювати пасажирські перевезення”, – додав він.

Як вихід із складної ситуації, Мішин пропонує владі розглянути можливість надання бюджетної дотації приватним перевізникам. Це дасть можливість втримати тариф 5 гривень.

“Я готовий возити пасажирів по 5 гривень, якщо влада щомісячно доплачуватиме 600-700 тис. грн. Чому “Електротрансу” цього року вони збільшили фінансову підтримку до 75 млн грн, а приватним перевізникам, наприклад, лише частково компенсовують перевезення пільгових категорій громадян?” – запитує він.

Мішин додав, що, якби на центральному рівні органів місцевого самоврядування позбавили повноважень формувати тарифи, ринок самостійно відрегулював би вартість проїзду з огляду на економічну ситуацію. За аналогією, як це відбулося на міжобласних та обласних автобусних маршрутах.

У коментарі НГП профільний заступник мера Андрій Бондаренко зазначив, що не реагуватимуть на це зверення перевізників.

“На сьогодні не стоїть питання перегляду діючих тарифів на пасажирські перевезення”, – запевнив посадовець.

Як писав НГП, з 1 вересня проїзд у тролейбусах Хмельницького підвищився з 2,50 грн до 3,50 грн, на автобусних маршрутах (у тому числі, маршрутних таксі) – з 4 грн – до 5 грн.

Окремо вартість проїзду тролейбусами у нічний час зросла з 6 грн – до 10 грн. Також дорожчим став проїзд автобусами та маршрутками після 20 години дня – він становитиме 6 грн.

Повідомляє: 0382.ua

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне