«Служба єдиного замовника» знову візьметься за ремонт доріг в області?

Фото: newskm.net

Після публікації матеріалу «Поповнення у Хмельницькій ОДА: заступником голови стане консультант із тендерів?» на електронну скриньку редакції сайту «Новини. Хмельницький» надійшли копії доволі цікавих документів. Вони частково підтверджують теорію того, що ймовірне призначення нового заступника має абсолютно не політичну ціль і цього року Хмельниччину чекатиме справжній тендерний бум у всіх класичних проявах режиму легітимного. Але про все по черзі.

Нові фаворити? 

16 січня начальник управління регіонального розвитку та будівництва Хмельницької ОДА Віра Бригадир видає наказ «Про визначення замовника та одержувача коштів субвенції з державного бюджету місцевими бюджетами на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Хмельницької області на 2019 рік».

Цим наказом організацію усіх тендерів та розпорядження коштами передано ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» з 1 лютого 2019 року.

Копія наказу управління регіонального розвитку та будівництва Хмельницької ОДА

Ще на січень єдиним замовником і одержувачем коштів субвенції з держбюджету на будівництво, реконструкції, ремонту та утримання доріг місцевого значення було інше державне підприємство – «Служба місцевих автодоріг». Цю структуру створили 4 грудня 2017 року розпорядженням голови Хмельницької ОДА. Ним було затверджено і статут підприємства.

1258r_041217 - про створення служби місцевих автодоріг

(не) Законний наказ?

Головна мета створення ще одного державного підприємства прописана у його статуті:

«Основною метою діяльності Підприємства є здійснення функцій замовника та технічного нагляду (при потребі з економічним супроводом) з будівництва, реконструкції, ремонтів і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення.»

Окрім того статут ДП «Служба місцевих автодоріг» чітко визначає ще кілька суттєвих нюансів. Зокрема, підприємство є неприбутковою організацією. Також пункт 1.8. цього статуту містить:

«Підприємство є одержувачем бюджетних коштів, що спрямовуються на розвиток та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення Хмельницької області».

Просто цікаво, коли керівник управління регіонального розвитку та будівництва отримав повноваження скасовувати розпорядження голови ОДА?

Проігноровані невідповідності

Статут «Служби місцевих автодоріг» визначає не лише мету підприємства, а й джерела фінансування цієї структури.

«Підприємство утримується у межах кошторису видатків, затвердженого Органом управління майном, за рахунок: коштів, передбачених у вартості будівництва та ремонту автомобільних доріг, виходячи із законодавчо встановлених нормативів на утримання ДП “Служба місцевих автодоріг”; коштів, передбачених у вартості експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення згідно із розрахунками за Методикою, затвердженою Укравтодором».

Тобто Віра Бригадир своїм наказом забрала у «Служби місцевих автодоріг» джерела фінансування і фактичну можливість виконувати свої повноваження згідно статуту. Однак на балансі підприємства залишила 5087,8 кілометрів доріг.

Що не так із «Службою місцевих автодоріг»?

«Раціональний» вчинок начальниці Віри Бригадир створює ситуацію, коли 31 людина, а саме стільки працюють в «Службі місцевих автодоріг», щонайменше залишаться без зарплати. Однак є ще один варіант – підготовка ліквідації. От тільки процедура ліквідації довготривалий процес, який передбачає щонайменше оприлюднення розпорядження голови.

За 2018 рік ДП «Служба місцевих автодоріг» провела 152 державні закупівлі. Лише у 10 випадках не були укладені угоди. Загалом за 2018 рік підприємство витратило понад 558,6 мільйонів гривень. З них на дороги – 456,5 млн грн.

Відповідно до інформації Міністерства інфраструктури України станом на 30.11.2018 Хмельниччина єдина область, яка освоїла 100% коштів дорожнього фонду на ремонти доріг місцевого значення. Саме показники цього підприємства лягли в основу «переможної» тези голови Хмельницької ОДА Вадима Лозового: «100 кілометрів за сто днів».

У 2019 році ДП «Служба місцевих автодоріг» відповідно до бюджету на дороги мала б витратити 568,3 млн грн. Ласий шматок.

Стара нова керівниця

Віра Іванівна Бригадир на держслужбі людина не нова. З лютого 2010 року очолила управління регіонального розвитку, містобудування, архітектури та будівництва Хмельницької ОДА. На початку січня 2014 року тодішній керівник облдержадміністрації від «Партії регіонів» Василь Ядуха розділив управління і залишив Бригадир керувати обласним управлінням регіонального розвитку та будівництва.

Віра Бригадир Фото: khm.depo.ua

У вересні 2017 року голова ОДА Олександр Корнійчук поставив керувати начальником управління регіонального розвитку та будівництва Олексію Дьому, перевівши Бригадир на посаду заступника начальника. Згодом її  посаду скоротили, а її звільнили.

З 2013 року Андрій Колеснік очолює ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника», яка і займається державними закупівлями, зокрема, будівництвом. Тобто у будь-якому випадку працювати цим двом керівникам потрібно було разом. За цей час через службу єдиного замовника проходили сотні торгів і укладалися безтендерні угоди на ремонт доріг та об’єктів соціальної інфраструктури Хмельниччини.

Міцний горішок 

Андрій Колеснік ще той горішок, який виявився не по зубам п’ятьом очільникам області.

13 травня 2010 року тодішній керманич Хмельниччини Василь Ядуха своїм розпорядженням створив ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника». У структурі працює всього 8 чоловік.  Висока мета – перевести всі державні закупівлі в одні руку. Державне підприємство з 2013 року очолює незмінний Андрій Колеснік, людина, яка мала бізнес зв’язки з фірмами близькими до тодішнього голови ОДА Василя Ядухи.

Щоправда, Михайло Загородній зробив доволі сумнівну спробу замінити Колесніка. Так, розпорядженням від 19 жовтня він звільнив директора ДП у зв’язку із закінченням контракту.

копія розпорядження голови Хмельницької ОДА

Наступним розпорядженням поклав на нього ж повноваження тимчасового виконувача обов’язків директора ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника».

копія розпорядження голови Хмельницької ОДА

Насправді розцінити це рішення Загороднього, як спробу вирішити питання з однією з найбільш одіозних структур області, не можливо. Зауважимо, що це була передвиборна кампанія. Фактично за 6 днів до місцевих виборів, він робить політичний реверанс. І вже після виборів, перебуваючи однією ногою вже у колегіальному органі – Хмельницькій обласній раді, Михайло Загородній оголошує конкурс на нового директора держпідприємства.

копія розпорядження голови Хмельницької ОДА

У будь-якому випадку результати конкурсу розгрібатиме вже новий керманич. У нашому випадку – тодішній заступник Василь Процюк. Як то кажуть, що візьмеш із заступника?

033rk_110316 призначення колесніка

«Важкий» спадок

Вже у травні 2016 року Хмельницьку ОДА очолив Одександр Корнійчук, якому, як і його попередникам, служба єдиного замовника із Колесніком на чолі дісталась у спадок. Вже тоді уряд планував потужне фінансування саме дорожньої галузі. А це означало – шалений потік грошей через сумнівного керівника держпідприємства.

Звісно, можна дорікнути Корнійчку тим, що він не пішов шляхом запровадження оперативного управління, як зробили більшість областей, чи не передав ці дороги одразу облавтодору за старою доброю звичкою (абсурдність рішення у тому, що на всеукраїнському рівні у них забирають ці дороги, а на місцях повертають). Однак впровадження оперативного управління означало, що ті самі тендери буде проводити все той же Колеснік. Збільшення штату в одному із профільних управлінь все одно означало – тендери буде проводити Колеснік. Третій шлях – створити нове підприємство виключно для дорожніх грошей.

Це рішення пізніше Експертна рада при Міністерстві інфраструктури України визнала найбільш ефективним. Вони навіть звернулись з проханням до Хмельницької ОДА передати досвід.

копія листа Експертної ради при Міністерстві інфраструктури України

копія листа Експертної ради при Міністерстві інфраструктури України

І ще трохи про Андрія Колесніка

Як пише «Незалежний громадський портал», раніше, у 2009-2011р.р., Колеснік був співвласником ТОВ «Юніпром-Поділля». Пізніше його частку переоформили на Олександра Ступніцького, відомого як спізасновник «Поділля-Інвест Сіті». Також у своєму розслідування «НГП» пригадує і інші бізнес-зв’язки Андрія Колесніка:

 «Крім того, Колеснік до травня 2011 р. входив до складу засновників «Поділля Еко-Буд», співзасновником якої також був екс-директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва обласної державної адміністрації Олег Вівчурко».

Ймовірно саме там Андрій Колеснік заробив свої готівкові запаси: 74 800 доларів (за нинішнім курсом -2 081 369 гривень) та 150 000 тисяч гривень. Дружина володіє усього лише 120 000 гривень готівкою.  Річна заробітна плата Колесніка складає 83 500 гривень. У 2016 році – була 68 910 грн. Принаймні такі відомості він вказав у своїй декларації.

Їздить директор держпідприємства на «Volkswagen Amarok», 2011 р.в. Вартість її він не вказав. Нині за таку автівку на вторинному ринку просять щонайменше 380 тисяч гривень.

Скріншот із сайту auto.ria.ua

У автопарку директора також є: «ЗАЗ 110206», 1993 р.в., «Daewoo Lanos TF696», 2007 р.в., «DAF TE 85», 2008 р.в. з напівпричепом «Schmitz», 2002 р.в, «ЗАЗ 110557-44», 2007 р.в.

З нерухомості він володіє земельною ділянкою 1000 кв.м. у Стуфчинцях, і частиною квартири на 71,7 кв.м.

До чого тут ймовірний новий заступник?

Нагадаємо, що кандидат на посаду заступника голови Хмельницької ОДА Сергій Ткачук має тісні бізнес-зв’язки із директором ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» Андрієм Колесніком.

У своїй декларації Сергій Ткачук вказав, що володіє 25% ТОВ «ІНВЕСТ КАПІТАЛ ГРУП-2015». Співвласниками цієї юридичної особи є: Петро Бицик, Олеся Колеснік, Тетяна Патокіна. Ця трійця пов’язана із директором ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» – Андрієм Колесніком. Так – Олеся Колеснік його дружина, це вказано у його декларації.

Петро Бицик ймовірно є рідним братом його давнього бізнес-партнера Сергія Бицика. Їхні мами (Бицика і Колесніка), спільно з батьком Сергія Ткачука, а також Тетяною Патокіною займаються сільським господарством у фірмі ТОВ «Зелений гай-2015». Це та фірма, яка отримала у власність береги водного об’єкта у селі Правдівка. Варто зазначити, що 20 гектарів були виділені в один день під ведення осг, і фактично одразу також в один день були продані ТОВ «Зелений Гай-2015». Також Петро Бицик фігурує у справі рейдерства земель Хмельницького аеропорту, а його дружина Оксана працює в ГУ державної казначейської служби в Україні.

Олег Гуменний завідував саме промисловістю та підприємництвом. Тобто фактично Ткачук кандидує на посаду профільного заступника, який куруватиме сферу роботи Колесніка. У колуарах Хмельницької ОДА заявили, що ці кроки вимушені, і вони мають ліквідувати службу місцевих автодоріг, а Андрія Колесніка звільнити з посади, без права на повернення через конкурс. Що ж, шоу починається.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне