Справа Харкавого: хмельницькі судді повернули САП обвинувальний акт

Фото: Незалежний громадський портал
Про перебіг судового засідання інформує “Незалежний громадський портал”.
Колегія суддів Хмельницького міськрайонного суду повернула на доопрацювання Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі Генпрокуратури обвинувальний акт, складений стосовно депутата Хмельницької обласної ради Миколи Харкавого за ч.2 ст.15 ч.4 ст.190, ч.4 ст.27 ч.2 ст.15 ч.4 ст. 369 КК України.

Відповідну ухвалу було оголошено 30 липня.

Так захист Миколи Харкавого знайшов три невідповідності у обвинувальному акту. Зокрема, “Незалежний громадський портал” цитує депутата:

“На думку антикорупційної прокуратури, підозра є обгрунтованою. У чому ж її обгрунтованість? Вони зіслалися на заяву про злочин, яку написала на мене Козлова (виконуюча обов’язки директора Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернат “Славутинка” – НГП), що я вимагав хабара. Перепрошую, але в заяві згадувалося троє депутатів: Харкавий, Фрідман і Гладуняк. Тому це маленьке твердження говорить про неправильність підозри”, – вважає Харкавий.

Повний текст ухвали головуючий суддя Андрій Місінкевич оголосить 3 серпня.

У коментарі ЗМІ прокурор Щур коротко сказав, що вони після отримання повного тексту ухвали прийматимуть рішення, чи оскаржувати її в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, що у середині червня 2017 року співробітники департаменту захисту економіки, територіального підрозділу в Хмельницькій області Нацполіції та Національного антикорупційного бюро України затримали Миколу Харкавого на 50 тис. дол, які отримав від директора комунального закладу освіти «Славутинка» Олени Козлової. Кошти були вилучені в одному з номерів готелю дружини обранця.

Тоді кримінальне провадження було відкрито за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (“Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”), але згодом його перекваліфікували у шахрайство.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне