Справа Миколаїва: суд залишив під вартою екс-чиновника, якого підозрюють у вчинені смертельного ДТП

Фото: newskm.net

Хмельницький міськрайонний суд продовжив міру заходу у вигляді тримання під вартою колишнього директора департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Романа Миколаїва, який підозрюється за ч. 3 ст. 286 КК України (“Порушення правил безпеки дорожнього руху”). Екс-освітянин залишатиметься у СІЗО до 30 вересня.

Залишити підозрюваного під вартою просив слідчий та прокурор. На думку правоохоронців і досі існують високі ризики, що екс-чиновник буде переховуватись від слідства, впливати на свідків та потерпілих, перешкоджати розслідуванню.

Так слідчий Олег Крищук вважає, що переховуватись від слідства підозрюваний зможе на території Російської Федерації, де він народився, і куди неодноразово виїжджав. Однак Роман Миколаїв заявив, що поїхати за кордон не зможе: у 2011 році його депортували з РФ.

Зокрема на думку слідства, якщо Миколаїву пом’якшать запобіжний захід, і замість тримання під вартою відправлять під домашній арешт, то свідки ймовірно можуть змінити свої покази вже безпосередньо у залі суду. Також слідство нагадало, що до автотрощі підозрюваний займав високу посаду, тож відповідно має зв’язки та вплив.

І підозрюваний, і його адвокат Максим Шевчишин заперечили таку ймовірність тим, що зміна показів може потягнути за собою кримінальну відповідальність.

Роман Миколаїв категорично не погоджується із клопотанням слідства, більше того – вважає слідство упередженим, і наполягає, що у ДТП винна ще одна людина – водій вантажівки. За версією сторони захисту він вчинив ряд порушень: не прибрав свою вантажівку і причіп з проїзної частини; не встановив знак “Аварійна зупинка”; габаритні вогні вантажівки були забрудненими. Також адвокат Максим Шевчишин вважає, що розбитий трикутник підкинули на місце ДТП вже після аварії, адже у них є покази свідка, який проїжджав там перед Миколаївим і засвідчив, що “КАМАЗ” з причіпом не було видно.

Свою позицію слідчий мотивував і тим, що Роман Миколаїв рухався на службовому автомобілі у нетверезому стані зі швидкістю 102 кілометри на годину, а в автівці у нього перебувало сім пасажирів, непрестібнуті.

Нагадаємо, у ніч 29 травня поблизу Хмельницького трапилась смертельна ДТП. За кермом службової автівки перебував на той момент директор Департаменту освіти та науки м.Хмельницького Роман Миколаїв. Загинула цивільна дружина головного освітянина завідуюча хмельницького дитячого садочку №53 “Веселка” Наталія Докторук і хмельничанин Олександр Манзюк. Ще четверо пасажирів отримали травми різної важкості. Найскладніша ситуація була з 11-річною Вікою Манзюк. Дівчинка і досі лікується: вона пересувається в інвалідному візку, втратила зір на одному оці. Наразі містяни збирають 50 тисяч гривень на операцію для Віки.

Роману Миколаїву загрожує до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне