Суд скасував закупівлю пального для “швидких” за завищеними цінами на більше ніж 3 мільйони гривень

Фото: informator.news

Як повідомляє прокуратура Хмельницької області, встановлено, що у січні поточного року тендерним комітетом Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Хмельницької обласної ради проведено закупівлю палива для бригад Кам’янець-Подільської, Хмельницької та Шепетівської станцій. Із переможцями відкритих торгів укладено договори про закуплю за бюджетні кошти 159 тис. літрів бензину марки А-92 та дизельного палива.

Відповідно до умов вказаних правочинів загальна вартість товарної продукції склала 3,2 млн. грн.
Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладених договорів, без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено додаткові угоди, якими загальний обсяг пального, що планується закупити зменшено майже на 22 тис. літрів, та протиправно збільшено ціну за одиницю товару.
Разом з тим, ринкові ціни на бензин А-92 та дизельне паливо з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди змінились тільки у бік зменшення.
Враховуючи загрозу порушення економічних інтересів держави внаслідок укладення незаконних правочинів та необхідність забезпечення законності під час здійснення витрат бюджетних коштів, прокуратура вжила заходів до захисту інтересів держави у судовому порядку.
Так, за результатами розгляду трьох позовів прокуратури Хмельницької області додаткові угоди до договорів про закупівлю паливно-мастильних матеріалів рішеннями господарського суду Хмельницької області визнано недійсними.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне