У Ізяславі двоє чоловік так рибалили, що потрапили на лаву підсудних

Фото: kma.court.gov.ua

Ізяславський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченими у незаконному зайнятті рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 249 КК України), а одного з них, раніше судимого, ще у незаконному проникненні у житло особи ( ч. 1 ст. 162 КК України).  За умовами угоди чоловіки повністю визнали свою вину в інкримінованих злочинах та погодилися на обумовлене покарання.

Як встановив суд, у травні цього року двоє жителів Білогірщини рибалили на р. Горинь. Утім, знаряддя для цього обрали незаконне – сітку, виготовлену кустарним способом. Такою риболовлею чоловіки завдали державі понад 4,5 тис. грн. шкоди.

Один з обвинувачених на початку червня ще й став непроханим гостем мешканця с. Варивідки Білогірського району, проникнувши в його будинок через зняту віконну раму.

Чоловіку, обвинуваченому за двома статтями Кримінального кодексу, як і прописано в угоді про визнання винуватості, суд призначив остаточне покарання у виді 2 років 6 місяців обмеження волі, звільнивши від його відбування з 2-річним іспитовим строком, його спільнику по незаконній риболовлі – присудив 2 роки обмеження волі і також звільнив від відбування покарання на 1 рік.

Крім того, обвинувачені спільно мають відшкодувати завдану державі шкоду – 4505 грн.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне