У Хмельницькому подорожчає проїзд з вересня

Фото: ngp-ua.info

На сайті міської ради оприлюднили проект рішення виконавчого комітету.

Відповідно до цього проекту підвищити вартість хочуть до 3 гривень у тролейбусі та 5 гривень в автобусах.

Якщо ж до того часу в обласному центрі запровадять автоматизовану систему обліку оплати проїзду (безготівковий розрахунок) у міському пасажирському транспорті, то існуватиме два тарифи: безготівковий і готівковий.

Так у тролейбусах доведеться платити:

  • за наявності електронного квитка та не персоніфікованого проїзного квитка тривалого користування кожна поїздка коштуватиме 3 грн;
  • платити готівкою буде дорожче: кожна поїздка по 4 грн;

В автобусах:

  • за наявності електронного квитка та не персоніфікованого проїзного квитка тривалого користування кожна поїздка коштуватиме 5 грн;
  • платити готівкою буде дорожче: кожна поїздка по 6 грн;

Наголошуємо, що це ще не остаточне рішення. В місті мають відбутись громадські слухання, а лише після того рішення виконкому.

Наприкінці минулого року Хмельницька міська рада проводила “транспортну реформу”, яка мала кардинально змінити правила гри в галузі. Тоді міські чиновники обіцяли не підвищувати ціни на проїзд у громадському транспорті доти, доки не зміниться якість обслуговування.

Після проведення “реформи” і досі залишилось не вирішеним питання обліку пасажирів. У маршрутних таксі та автобусах і досі не видають квитки, а в електротранспорті обліковують виключно тих пасажирів, які оплачують проїзд, пільговики не отримують квитки.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне