У Хмельницькому зареєстрували першу «євробляху» 

У Хмельницькому зареєстрували першу євробляху
Фото: Хмельницький сервісний центр МВС

У Хмельницькому сервісному центрі МВС вперше в Україні зареєстрували автомобіль, ввезеннийз-за кордону, з екологічним стандартом нижче “Євро-5”, інформує прес-служба структури. До нещодавніх законодавчих змін щодо пільгового розмитнення автомобілів це було неможливо.

Зокрема, 4 грудня зареєстрували транспортний засіб марки SKODA OKTAVIA 2003 року випуску зі стандартом «Євро 3». Дане авто було розмитнено за новими ставками акцизного податку.

Таким чином, завдяки змінам до законодавства з`явився реальний механізм для розмитнення та реєстрації транспортних засобів з екологічною нормою нижче “Євро 5”, який сьогодні і реалізувався в сервісному центрі МВС Хмельниччини.

Нагадаємо, нові закони щодо розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією набули чинності 25 листопада. Народні депутати назвали ці закони компромісом між державою і водіями автівок на єврономерах. Протягом перших 90 днів на розмитнення надається знижка у 50% від суми акцизу. Його розраховують за формулою, що враховує об’єм двигуна, вік автомобіля і базову ставку.

Нагадаємо, у листопаді водії “євроблях” перекривали дороги державного значення.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне