У Нетішині на акцію проти закриття супермаркету вийшло понад 300 людей

Фото:

Як повідомляє сайт “Нетішинської Самооборони”, 31 травня, відбувалося виселення мінімаркету “Наш Край” з Торгового Центру.
Зранку до Нетішина прибули державні виконавці з міста Хмельницький, а также була посилена поліція Нетішина нарядами з міста Славута та Шепетівка, а також була інформація що був долучений спецпідрозділ поліції, який був неподалік.
Перед мінімаркетом “Наш Край” зібралося біля 300 людей – звичайні містяни, підприємці, працівники підприємства. Готовий був і імпровізований Майдан, шини, бочки та контейнер “для органів влади”.

Початок демонстрації проти закриття супермаркету

Працівників державної виконавчої служби пустили в приміщення, де надали їм змогу почати виконувати свою роботу, та розпочали ії з вивчення документів.

Невдовзі, за півгодини, присутні на вулиці люди зрозуміли, що щось відбувається і ніхто їм цього не пояснює, тому вирішили зайти в приміщення  з вимогами завершити цей  тиск на підприємство. Пряму трансляцію відео у фейсбук здійснювала громадська активіістка Олена Гуміна. Відео передивилося більше 5 тис нетішинців!!!

Люди скандували “Брожик забери заяву” та “Банду геть”. Адже саме вчора 30 працівників мінімаркету могли залишитися без роботи. Нажаль представники органів місцевої влади демонстративно самоусунулись від вирішення проблеми, яку самі ж і створили. Міський голова був випадково у відрядженні!

Після відмови директора Торгового центру,  Михайла Брожика (представника партії “Свобода”) написати заяву про відкликання виконавчого провадження, спілкування відбувалося і на вулиці.

Після від`їзду виконавчої служби, містяни  ,які прийшли підтримати Наш Край пройшли містом з гаслами “Супрунюк, ,руки геть від нашого Краю” та ін. Автомобілісти підтримали марш сигналами своїх авто. Насправді цей марш стал ГАНЬБОЮ для мера Нетішина!!!

Наприкінці дня ситуацію у фейсбуці прокоментував Валерій Преподобний – власник супермаркету “Наш Край”.

“Нарешті закінчився сьогоднішній день. Він був дуже тяжкий для працівників мого підприємства.
Все,що сьогодні відбувалось залишається на совісті міського голови,бо саме він мав цього не допустити,но його амбіції нажаль перевищили здоровий глузд. «Маски шоу» закінчились біля 17-00.

В результаті непростих перемовин з працівниками виконавчої служби,було знайдене компромісне рішення. Частину складського приміщення мінімаркета «Наш Край» було звільнено від продуктів,які там знаходились,ще одну частину приміщення буде звільнено завтра.”

“Зважаючи на те,що сьогоднішні події привели до великого резонансу в місті,виконавча служба тимчасово призупинила виконання рішення суду про виселення, з метою дати можливості сторонам владнати спір мирним шляхом. Знову,в котре зазначаю,що владнання конфлікта залежить суто від міського голови. Працівники «Нашого Края» та інших підрозділів мого підприємства довели сьогодні, що вони є сила і готові відстоювати свої робочі місця і робитимуть це надалі,якщо влада не зупиниться.

“Дякую всім нетішинцям, хто підтримав нас сьогодні. Громада-це влада! Якщо хтось про це забувся. -завевршив свій допис Преподобний.
Наприкінці дня з`явилося і відео з коментарем директора ТЦ Михайла Брожика

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне