Управління Держпраці: більше одного мільйона штрафу отримало будівельно-монтажне підприємство

Управління Держпраці: більше одного мільйона штрафу отримало будівельно-монтажне підприємство
Фото: www.adm-km.gov.ua

Керівництвом управління Держпраці у Хмельницькій області, за матеріалами інспекційного відвідування, накладено більше одного мільйона гривень штрафу на підприємство. Воно виконувало будівельно-монтажні роботи (м. Хмельницький) з порушення вимог щодо укладення трудових договорів та оформлення трудових відносин з працівниками.

Під час інспекційного відвідування інспекторами праці управління Держпраці було виявлено факт здійснення будівельно-монтажних та оздоблювальних робіт щодо утеплення багатоповерхового житлового будинку дев’ятьма працівниками, з якими підприємство уклало цивільно-правові угоди.

Однак, при безпосередньому ознайомлені із змістом наданих документів поіменованих роботодавцем «цивільно-правовий договір», встановлено, що у них взагалі не визначено будь-якого розміру (визначення, розрахунку) в цифровому значенні вартості виконаних робіт (наданих послуг) в грошовому визначенні. Надані примірники ЦПД у своєму змісті не мають жодних конкретних норм та пунктів, статей, які б передбачали що сторони при укладенні такого правочинну керувались саме відповідними нормами, статтями чи розділами нині діючого Цивільного Кодексу України.

Роботодавцем не було надано документів, які б свідчили, що особи діють як – самостійні суб’єкти господарювання, фізичні особи, приватні підприємці. Не надано інформації про те, чи мають вони відповідні дозвільні документи на здійснення робіт підвищеної небезпеки. Невідомо чи використовують вони власні чи орендовані інструменти та устаткування для таких робіт.

Відповідно до статті 265 КЗпП України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. Так, підприємству доведеться сплатити штраф на загальну суму 1 мільйон 5 тисяч 210 гривень.

Повідомляє сайт Хмельницької облаcної державної адміністрації.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне