Управління Держпраці оштрафувало власника вантажівки на більше ніж 200 тис.грн.

Фото: yaplakal.com

Як повідомляють у держустанові, першим заступником начальника Управління Держпраці у Хмельницькій області накладено штраф на фізичну особу-підприємця у розмірі 223 тисячі 380 грн.  за використання праці двох офіційно неоформлених працівників. Постанову винесено на підставі акту документальної планової перевірки Головного управління ДФС у Хмельницькій області.

У ході перевірки з’ясовано, що у своїй діяльності ФОП використовував працю двох працівників – водіїв-експедиторів, без укладання трудового договору, які здійснювали міжнародні транспортні послуги з перевезення багажу та вантажобагажу (товаробагажу).

Статтею 265 Кодексу законів про працю України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. На сьогодні це 111 690 грн.

Управління Держпраці звертає увагу, що роботодавці грубо порушують трудове законодавство, якщо:

фактично працівника допустено до роботи без оформлення трудового договору;

виплачують заробітну плату без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкового державного соціального страхування та інших податків;

оформили працівників на неповний робочий день, тоді як вони фактично виконують роботи повний робочий день, установлений на підприємстві;

підміняють трудові відносини договорами цивільно-правового характеру.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне