В Кам’янці-Подільському відбувся захід на тему ВІЛ/СНІДу

Фото: kam-pod.gov.ua

В Кам’янці-Подільському відбувся мотиваційний захід Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІД та порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми, що відзначається щороку 1 грудня.

Читачі центральної міської бібліотеки ім. Костя Солухи з числа студентів Кам’янець-Подільського коледжу будівництва, архітектури та дизайну спілкувалися із заступником директора – начальником відділу соціальної роботи Центру Еліною Ковтун.

kam-pod.gov.ua

Молодь отримала інформацію щодо шляхів передачі ВІЛ-інфекції, правил безпечної поведінки, а також дізналась про статистичні показники поширення ВІЛ-інфекції в Україні.

На сьогодні неможливо ефективно протистояти поширенню хвороби без особистого внеску кожного із нас. А цей особистий внесок полягає в прихильності до здорового способу життя, збереженні вірності своєму партнеру, відмові від вживання наркотиків, толерантності та порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми.

kam-pod.gov.ua

Довідка: Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему. За даними ООН, поширення епідемії СНІДу у світі в цілому сповільнилися. За останні 5 років кількість виявлених випадків зараження ВІЛ/СНІД скоротилась на 20%. Натомість в Україні серед країн Східної Європи і Центральної Азії ступінь поширеності ВІЛ/СНІД найвищий, серед дорослого населення він становить 1,1%. Щодня в Україні реєструється 48.5 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією. Також в Україні зростає кількість ВІЛ-інфікованих жінок. За оцінками експертів, до 2014 року загальна кількість ВІЛ-інфікованих громадян України становитиме від 479 до 825 тисяч.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне