В Хмельницькому у районі «Дубовського» ринку відбулися акції протестів підприємців міста проти адміністрації ринку

Фото: http://33tv.com.ua

Як відомо, вчора, 16 серпня 2018 року, у м. Хмельницькому у районі «Дубовського» ринку відбулися акції протестів підприємців міста проти адміністрації ринку.

Голова Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Віталій Олуйко повідомляє, що 2016 році за результатами розгляду звернень на «гарячу» телефонну лінію стосовно збільшення вартості в’їзду на територію «Дубовського» ринку з 6 до 10 грн. для легкових автомобілів Відділення провело дослідження ринку надання платних послуг паркування, автозаїзду та суміжних з ними послуг в Хмельницькій області.
Для з’ясування підстав підвищення тарифу на в’їзд транспортним засобам на територію Хмельницького гуртово-роздрібного овочевого ринку «Дубово» Відділення надіслало ТОВ «Хмельницькуніком», яке стягує плату за в’їзд на ринок, відповідну вимогу.
На вказану та повторні вимоги товариство необхідну інформацію не надало. За результатами розгляду справи Відділення 31 березня 2017 року оштрафувало ТОВ «Хмельницькуніком» на 61 950 грн. за неподання інформації у встановлений головою відділення строк. Не погодившись з рішенням Відділення, товариство звернулось до суду. Правомірність рішення Відділення, судів першої та другої інстанцій, 12 грудня 2017 року підтвердив Вищий господарський суд України. Матеріали про примусове стягнення штрафу та пені загальною сумою 123900 грн. надіслано до Державної виконавчої служби України.
Отримавши необхідну інформацію від товариства, 14 липня 2017 року розпорядженням Адміністративної колегії Відділення було розпочато розгляд справи відносно ТОВ «Хмельницька Універсальна Компанія»» за дії, які полягають у встановленні вартості на послугу платний разовий автозаїзд на територію Ринку «Дубово» без економічного обґрунтування та містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем.
Справа за дорученням була передана на розгляд до Антимонопольного комітету України.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне