Вчитель фізкультури з Новоушицького району став одним з кращих в Україні за версією Спортивного руху “JuniorZ”

Вчитель фізкультури з Новоушицького району став одним з кращих в Україні за версією Спортивного руху JuniorZ
Фото: JuniorZ

В Україні відзначили кращого вчителя фізичного виховання. Таку нагороду цьогоріч запровадили активісти Спортивного руху JuniorZ. Лідером цього руху є відомий телеведучий хмельничанин Олександр Педан. 

У 2017-2018 інструктори Спортивного руху JuniorZ провели свої презентації в 11 українських містах.  Семінари відвідали майже 1000 вчителів фізичної культури. Розповідали українським педагогам про фризбі, чирлідинг, петанк, флорбол, корфбол, хортинг, бадмінтон.

Після семінарів вчителі запроваджували ці види спорту на уроках фізкультури, у спортивних секціях, гуртках, факультативах. З’явились вони і на шкільних спортивно-масових заходах. Саме для таких педагогів Олександр Педан та команда оголосили у вересні старт конкурсу «Кращий вчитель фізичної культури 2018 року».

Двох переможців команда JuniorZ відзначила за те, що вони доклали максимум зусиль до впровадження нових видів спорту у школах. Так, звання «Кращого вчителя фізичної культури 2018 року» та премії по 15 тисяч гривень отримали Олена Шаніна, вчитель Кам’янського НВК ЗОШ 1-3 ступенів села Кам’янка, що на Херсонщині, та Ігор Магльона, вчитель фізкультури Заміхівської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів села Заміхів, що на Хмельниччині.

«Вперше, коли потрапив на семінар JuniorZ – мене це все дуже захопило. Запровадив у школі вже п’ять видів спорту. Згодом провів семінар з нових видів спорту для вчителів. Організував спортивний фестиваль орієнтовно для 300 учнів шкіл району. Запросив тренерів, які одразу ж вчили діток, як грати у нові види спорту», – розповів Ігор Магльона, переможець конкурсу.

Нагородження відбулось під час конференції Української федерації учнівського спорту. Міністерства освіти та науки України та Спортивного руху JuniorZ також підписали і Меморандум про співпрацю .

«Шкільна система фізичного виховання потребує змін і вдосконалення. Саме тому МОН і УФУС (Українська федерація учнівського спорту) спільно з рухом JuniorZ крок за кроком реалізують впровадження нових видів спорту у шкільну програму. Переконаний, ставлення вчителів та школярів до уроків фізичного виховання зміниться. Ми вже бачимо, наскільки захопливі й цікаві такі види спорту як фризбі, петанк, чирлідинг, флорбол тощо», – говорить заступник міністра освіти і науки України, президент Української федерації учнівського спорту Роман Греба.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне