Власника кав’ярні на ринку в обласному центрі оштрафували на більше ніж 100 тисяч гривень

Фото: BukNews

«Економія на податках» внаслідок використання праці найманого працівника без належного оформлення трудових відносин, зрештою, закінчується багатотисячним штрафом. Саме так сталося з підприємцем – власником кав’ярні на хмельницькому ринку «Промбуд-2».

У ході чергової планової перевірки міських ринків працівники відділу контрольно-перевірочної роботи управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області виявили використання підприємцем найманої праці однієї особи без оформлення трудової угоди. Документи щодо зафіксованого порушення трудового законодавства України передані до обласного управління Держпраці для прийняття рішення.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства трудові відносини роботодавця та працівника розпочинаються з укладання трудового договору, який оформляється власником або уповноваженим ним органом чи особою, та повідомленням органу ДФС про прийняття працівника на роботу.

У разі ж виявлення таких порушень трудового законодавства, як фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання ним роботи повний робочий час або ж виплати йому заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску, роботодавці несуть фінансову відповідальність у розмірі 30 мінімальних зарплат за кожного працівника.

Отже, враховуючи, що розмір мінімальної зарплати наразі складає 3723 гривень, згаданому роботодавцю наразі грозить штраф у сумі 111 690 гривень.

«Нелегальна зайнятість та виплата заробітної плати «у конверті» послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та соціальних фондів. Без створення належних умов праці для громадян з гідним рівнем її оплати та забезпечення соціальних гарантій працівників неможливе ані стабільне майбутнє країни ані її економічне процвітання. Тим паче, отримання соціальних гарантій людьми, які створюють комфорт і добробут», – резюмує заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Тетяна Процюк.

Ща інформацією ДФС у Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне