Захищав доньку: у Віньківцях судили літнього чоловіка, бо побив сусідку

смертельного випадку
Фото: Хмельницький апеляційний суд

Віньковецький районний суд визнав винним віньківчанина, обвинуваченого у нанесенні умисних легких тілесних ушкоджень  (ч. 1 ст. 125 КК України) і призначив йому покарання – 850 гривень штрафу.

За вироком, торік у квітні 70-річний чоловік вдарив по голові та у груди дочку своєї сусідки. Як пояснив у суді, він просто захищав свою доньку, яку нецензурно обзивала потерпіла, допоки вони з рідними садили картоплю. Мовляв, терпець увірвався – і облаяв жінку у відповідь. Однак, каже, не бив.

Натомість потерпіла у суді запевнила: чоловік наніс їй більше десятка ударів. Судмедексперти спростували заяви обох. Згідно з їхніми висновками, обвинувачений наніс жінці два легких тілесних ушкодження.

«Беручи до уваги загальні засади призначення покарання, які спрямовані на забезпечення індивідуалізації, гуманності і справедливості покарання, та враховуючи, що обвинувачений не працює, пенсіонер, тому в силу закону йому не може бути призначене покарання у виді громадських чи виправних робіт, що передбачене санкцією ч. 1 ст. 125 КК України, за якою він засуджується, суд вважає за необхідне призначити обвинуваченому покарання у виді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень», – ідеться у вироку, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне