Жінка не довела у суді, що брат обманом змусив матір укласти з ним спадкові договори

Жінка не довела у суді, що брат обманом змусив матір укласти з ним спадкові договори
Фото: psm7.com

Ярмолинецький районний суд відмовив у задоволенні позову жінки до свого брата про визнання недійсним спадкових договорів. Основний аргумент: позивачка не надала жодних доказів, що укладаючи договір матір помилилася, бо думала, що підписує заповіт. Не довела вона й того, що саме відповідач домігся їх підписання і навмисно приховав від матері різницю між заповітом і спадковим договором.

Після цих договорів мати склала на неї заповіт і вважала його останнім своїм розпорядженням щодо майна. Про це зазначала позивачка. Показання свідків, за якими жінка підписувала договори на вулиці і помилялася щодо їх природи, суд оцінив критично. Спростовуючи їх послався на інші свідчення та результати фотофіксації, які надав нотаріус. Згідно з ними жінка перебувала віч-на-віч з нотаріусом у його кабінеті і вивчала документи більше 45 хвилин.

“Таким чином, оскільки позивачем не доведено, що О. помилялася щодо природи правочину (спадкових договорів), а також те, що відповідач (Набувач) шляхом обману Відчужувача примусив останню підписати спадкові договори, тому у задоволенні позову про визнання недійсними спадкових договорів слід відмовити повністю”, – йдеться у рішенні суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Нагадаємо, що слідчі Хмельниччини розслідують факти зловживання службовим становищем

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне