Зняття порчі і купівля неіснуючих товарів у мережі інтернет: через власну довірливість жителі Хмельницької області втратили більше 30 тисяч гривень

Довірливість жителі Хмельницької області втратили більше 30 тис. грн.
Фото: newskm.net

Минулої доби територіальними підрозділами поліції було зареєстровано 4 заяви від жителів Хмельницької області, які стали жертвами шахраїв і втратили чималі кошти.

Ще вранці 9 листопада на подвір’я до 86-річного жителя села Морозів Дунаєвецького району завітали дві незнайомі жінки, які ошелешили самотнього дідуся новиною про те, що на нього наведена страшна порча.

Ритуал «очищення» шахрайки проводили на грошах: пенсіонер віддав їм усі свої заощадження — 17 тисяч гривень. Зловмисниці нібито замотали кошти в рушник, «пошаманили» над ним і наказали дідусеві ледь не тиждень спати на ньому, після чого пішли геть. Потерпілий сумлінно виконав усі настанови, та коли розгорнув рушник, побачив там лише всілякий непотріб. Зрозумівши, що його ошукали, пенсіонер звернувся за допомогою до поліції.

Ще троє мешканців області стали жертвами шахраїв, купуючи товари через мережу інтернет. Так, 36-річна хмельничанка перерахувала зловмисникам 4400 гривень, намагаючись придбати дрова. 46-річний житель обласного центру втратив 8200 гривень, купуючи через інтернет шини для автомобіля. 29-річний житель Чемеровецького району втратив 1100 гривень, намагаючись придбати в мережі газову плиту. Гроші потерпілі перерахували, а от товар не отримали.

По усіх цих фактах шахрайств працівники поліції відкрили кримінальні провадження і наразі встановлюють усі обставини.

Повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області

Нагадаємо, що у період з 10 по 18 листопада Хмельницький рибоохоронний патруль здійснив рибоохоронні заходи на водоймах та у місцях збуту біоресурсів. Під час проведених заходів вилучено 109,9 кг риби.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне