250 тис. грн. штрафу заплатять власники інтернет-магазинів

Фото: Kurs.if

Ряд фактичних перевірок щодо дотримання трудового і податкового законодавства власниками інтернет-магазинів обласного центру провели працівники відділу контрольно-перевірочної роботи управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Хмельницькій області.

Результати перевірок засвідчили, що бізнес в Інтернеті ще досить великою мірою перебуває «у тіні» і застосовує схеми мінімізації сплати податків.

Відтак кількох хмельницьких підприємців – власників інтернет-магазинів буде притягнуто до відповідальності за використання незадекларованої праці та порушення порядку ведення податкового та бухгалтерського обліку.  Також їх притягнуто до відповідальності за не облікований обіг готівки.

Загальна сума штрафних санкцій – близько 250 тисяч гривень.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства трудові відносини роботодавця та працівника розпочинаються з укладання трудового договору, який оформляється власником або уповноваженим ним органом чи особою, та повідомленням органу ДФС про прийняття працівника на роботу.

У разі ж виявлення таких порушень трудового законодавства, як фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання ним роботи повний робочий час або ж виплати йому заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску, роботодавці несуть фінансову відповідальність у розмірі 30 мінімальних зарплат за кожного працівника.

Що ж до податкового обліку, порушення встановленого законом порядку його ведення відповідно до ст. 1631 КУпАП карається штрафом у розмірі від 5 до 10 НДМГ (при повторному порушенні – від 10 до 15 НДМГ). Протоколи, складені працівниками ДФС розглядаються у судовому порядку.

Нагадаємо, що на Хмельниччині депутати закликають центральну владу згадати про незаконний гральний бізнес. Попри те, що гральний бізнес в Україні заборонений вже 9 років, в Кам’янці-Подільському під вивісками інтернет-клубів діє чимало ігрових закладів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне