Антибіотик Цефтріаксон ми закуповували за значно меншою ціною – в.о. директора Кривчицького психоневрологічного інтернату

Фото: https://ngp-ua.info/

В.о. директора Кривчицького психоневрологічного інтернату Юрій Шубарський у коментарі НГП уточнив інформацію щодо закупівель антибіотику Цефтріаксон для хворих закладу, та чому у системі «Прозорро» виявилась така висока ціна.

«Я був призначений 9 лютого цього року на посаду в.о. директора Кривчицького психоневрологічного інтернату і уже 2 квітня, у розпал карантинних заходів, ми підписали договора на рік на купівлю антибіотика. Так, там була вказана ціна у 300 грн, що й зафіксувала система «Прозоро».

Однак жодного разу за такою ціною препарат Цефтріаксон не закуплявся. Ось наприклад, у квітні місяці антибіотик закупили за ціною 170 грн., а у травні – 180 грн. Ще раз наголошую, що ціна у 300 грн вказана у попередньому договорі, але у зв’язку з її зміною, ми купляли препарат за значно меншою ціною, укладаючи додаткові угоди» – уточнив Юрій Шубарський.

 

Нагадаємо, що Кривчицький психоневрологічний інтернат, де був спалах COVID-19, замовив найдорожчий в Україні антибіотик. Закупівельні ціни різняться у три рази. Про це свідчать дані моніторингу фармацевтичних закупівель у системі «Прозорро» за квітень-травень 2020 р.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне