АТ «Хмельницькобленерго» та ТОВ «Хмельницькенергозбут»: взаємодія із споживачами

Фото: hoe.com.ua

Нагадаємо, що з 01.01.2019 року відбувся розподіл АТ «Хмельницькобленерго» на дві компанії:

  • з розподілу електричної енергії (АТ «Хмельницькобленерго»);
  • з постачання електричної енергії (ТОВ «Хмельницькенергозбут»).

Отже, Оператор системи розподілу (АТ «Хмельницькобленерго») здійснює виключно функції розподілу електричної енергії, в тому числі прийом показів лічильників, облік електричної енергії, формування рахунку за реактивну енергію та розподіл, якщо споживач обрав схему самостійної оплати за розподіл в ОСР.

До речі, покази споживачі можуть передавати як і раніше, за допомогою сервісу SMS-показ або ж використовуючи «Особистий кабінет побутового споживача», «Особистий кабінет юридичного споживача».

Не зважаючи на те, що наразі споживач не отримає в особистому кабінеті рахунку, він виконає своє зобов’язання щодо подання показів приладу обліку або ж рапорту. АТ «Хмельницькобленерго» в свою чергу здійснить відповідні розрахунки та нарахування спожитих обсягів електроенергії та передасть ці обсяги Постачальнику, в тому числі і ТОВ «Хмельницькенергозбут».

Відповідно, Постачальник здійснює фактично продаж електричної енергії, визначає суму до сплати та формує рахунки на оплату спожитої електричної енергії, розподілу (для юридичних споживачів, що купують енергію у Постачальника за вільними цінами та обрали оплату за розподіл через постачальника).

Жодної потреби побутовому споживачу відвідувати сервісні центри АТ «Хмельницькобленерго» або центри обслуговування клієнтів ТОВ «Хмельницькенергозбут» та стояти у чергах насправді немає. Покази легко подаються он-лайн, а суму до сплати споживач отримає із доставленим рахунком від ТОВ «Хмельницькенергозбут».

До речі, незабаром буде працювати новий сервіс «Особистий кабінет», де споживач зможе і покази подати і оплатити спожиту електроенергію. Акаунти із старого сервісу буде перенесено у новий автоматично, тобто жодних додаткових реєстрацій.

Отже, не варто хвилюватись та витрачати час у чергах, краще зареєструватись у  «Особистому кабінеті побутового споживача»«Особистому кабінеті юридичного споживача».

Що ж до оплати спожитої електроенергії, то існує цілий ряд способів оплатити без комісій. Крім того, з деякими установами налаштовано обмін даними (сума до сплати по особовому рахунку, номер лічильника, покази), наприклад Приватбанк, Portmone.com, А-банк, Фамільний банк та Укрпошта.

Інформує відділ зв’язків з громадськістю

Нагадаємо, що в Хмельницькому “зелені відходи” на полігоні прийматимуть безкоштовно.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне