Чемеровецький суд оштрафував чоловіка, що дав копам підроблене посвідчення водія

8
Фото: cheline.com.ua

«Визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 358 ч.4 КК України, та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.»,  – такий вирок виніс Чемеровецький районний суд обвинуваченому у використанні завідомо підробленого документа.

26 листопада 2018 року Чемеровецький райсуд своєю постановою на 1 рік позбавив жителя Чемеровецького району права керування транспортними засобами. Та от коли прийшов час надати поліцейським посвідчення водія для вилучення, замість справжнього – той приніс підроблене. Про це інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

У суді 53-річний обвинувачений зізнався, що підроблений документ купив у невідомого в 2003 році, але скористався ним лише тепер.

Обираючи вид та міру покарання, суд врахував, що вчинене кримінальне правопорушення відноситься до злочинів невеликої тяжкості (стаття 12 Кримінального кодексу України), сам обвинувачений, серед іншого, має позитивні характеристики і вперше притягується до кримінальної відповідальності, тому визнав за можливе обрати йому покарання у виді штрафу.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, що таксист-нелегал з Кам’янця-Подільського сплатить 34 тис. грн. штрафу. Суд притягнув до відповідальності водія таксі, що перевозив пасажирів, не маючи на це дозволу. Управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області виграло справу у боротьбі з черговим правопорушником. 22.01.2019 року Кам’янець-Подільський міськрайонний суд постановив визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накласти штраф в розмірі двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 34 000 грн., з конфіскацією транспортного засобу. Також, постановлено стягнути з порушника на користь держави 382 грн. 40 коп. судового збору.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне