Чоловіку, що вдарив ножем сусіда через образи в бік дружини, світить 5 років в’язниці

44
Фото: rivne1.tv

Віньковецький районний суд визнав винним обвинуваченого в умисному нанесені тяжких тілесних ушкоджень, які є небезпечними для життя в момент заподіяння, ( частина 1 статті 121 Кримінального кодексу України) та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі, звільнивши від його відбування з випробуванням на три іспитових роки. Про це інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Суперечка між сусідами сталася 4 серпня 2018 року в с. Осламів Віньковецького району. Того дня обвинувачений разом з іншими односельцями допомагали сусідові викачувати мед. Після роботи гуртом сіли до столу. Обвинувачений довго не затримався – випивши, сказав, що треба годувати худобу – і пішов. Коли ж почав різати гарбуз, на подвір’ї з’явився сусід і непристойно висловився на адресу його дружини. Реакція чоловіка була миттєвою: господарським ножем, що тримав у руках, він вдарив односельця у живіт.

У суді й обвинувачений, і потерпілий переконували, що у тому, що сталося, винні обоє, вже помирилися і продовжують товаришувати.

Призначаючи покарання, Віньковецький районний суд врахував позитивні характеристики обвинуваченого, його посткримінальну поведінку, те, що разом із дружиною виховують 4 неповнолітніх дітей,  «позицію потерпілого щодо призначення обвинуваченому несуворого покарання, беручи до уваги досудову доповідь органу пробації про можливість його виправлення без ізоляції від суспільства».

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Нагадаємо, що за незаконне заволодіння транспортними засобами у містах Славута, Нетішин та Шепетівка засуджено групу з чотирьох осіб. Серед викраденого – 8 автомобілів, 3 мотоцикли та 7 мопедів. Також, вони вчинили крадіжки майна, у тому числі з проникненням у квартири. Стороною обвинувачення в суді доведено 39 епізодів злочинної діяльності вказаної групи.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне