Декомунізація триває: на Ярмолинеччині знімають радянські герби з сільських клубів

Фото: з фесбук-сторінки «Декомунізація. Україна»

На Хмельниччині продовжувають декомунізаційні процеси, знімаючи символіку, пов’язану з комуністичним режимом. Радянську символіку демонтували в Сутківцях.

Джерело: сайт «Є».

Як повідомлялося раніше, у Гуківській громаді у громаді перейменували вулиці Пушкінську і Жовтневу, назви яких мешканці раніше хотіли зберегти, в Кам’янці-Подільському демонтували радянський танк, а в Шепетівці мають зняти пам’ятник Островському.

Також днями позбулися комуністичної символіки і на Ярмолинеччині в селі Сутківці. Там з фасаду приміщення місцевого будинку культури демонтували радянську символіку. Про це повідомив співзасновник проєкту «Декомунізація. Україна» Вадим Поздняков.

Сутківці, додамо, відомі тим, що у селі є архітектурна пам’ятка – Покровська церква-фортеця, побудова якої припадає на побудова припадає на кінець XIII-го – початок XIV-го століть.

Нагадаємо, що на початку травня на Меморіалі слави полеглим у Другій світовій війні у Хмельницькому демонтували табличку, яка прославляє маршала Жукова та генерала Ватутіна. Натомість тут встановили пам’ятну дошку з написом «Українці ніколи не забудуть кровавих злодіянь російських варварів» та переліком українських міст-героїв, які чинили мужній опір російським окупантам.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне