Двоє юнаків понесуть відповідальність за розбійний напад, вчинений в обласному центрі

Фото: dzerkalo.media

Хмельницькою місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно учнів одного з професійно-технічних навчальних закладів, які наприкінці минулого року вчинили розбійний напад на двох мешканців обласного центру.

Досудовим розслідуванням, проведеним під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що 19-річний зловмисник, шляхом підбурювання та переконання, схилив свого неповнолітнього знайомого вчинити злочин.

Перебуваючи вночі поблизу одного з продуктових магазинів у м. Хмельницькому, молодики домовились збагатитись у злочинний спосіб та скоїти напад на двох чоловіків, що стояли неподалік.

Вони нанесли потерпілим безліч ударів, зухвало били здебільшого в область голови та тулуба. Окрім численних гематом та забоїв, одному із чоловіків нападники переламали кістки черепа.

Далі розбійники зірвали з потерпілих срібні прикраси, із кишень забрали мобільний телефон і гаманець, та зникли з місця злочину.

За клопотанням сторони обвинувачення їм обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, обвинувальний акт за підозрою вказаних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 304 (втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність) КК України перебуває на розгляді у Хмельницькому міськрайонному суді.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Нагадаємо, що в області активізувалися телефонні шахраї, які вимагають у підприємців гроші за вирішення проблем «з податковою». За інформацією відомства, зловмисники представляються керівниками фіскальної служби регіону і вимагають у бізнесменів певні суми на владнання питань щодо перевірок.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне