Габінет заявив, що проти нього не складали протокол через похід із президентом у кав’ярню

Фото: https://www.pravda.com.ua/

Голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет заявив, що правоохоронні органи не складали щодо нього адмінпротокол за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (“Порушення правил карантину”) після відвідування з президентом Володимиром Зеленським кав’ярні у Хмельницькому 3 червня.

Про це сьогодні високопосадовець сказав під час брифінгу.

“Ідея з відвідуванням кав’ярні полягала у тому, що каву мали спожити на вулиці. Однак на запитання головного санітарного лікаря України (Віктор Ляшко супроводжував главу держави того дня – НГП), чи готовий заклад розпочати роботу з 5 червня, представники кав’ярні відповіли, що так. І запропонували провести перевірку. Тому ми перевірили, як готова кав’ярня до відкриття”, – пояснив голова ОДА.

3 червня президент Володимир Зеленський разом з главою свого офісу Андрієм Єрмаком і головним санітарним лікарем України Віктором Ляшком відвідали кав’ярню в Хмельницькому всупереч карантину.

“Крута кава в Хмельницькому! Ароматна і смачна! Перші кав’ярні виходять з карантину, приходимо до тями потихеньку від коронавірусної епідемії”, – йдеться в інстаграмі президента України.

Однак уряд України забороняє діяльність з надання послуг громадського харчування в приміщеннях до 5 червня. Дозволено працювати тільки літнім майданчикам, в тому числі під тентами. За одним столом дозволено перебувати не більш ніж чотирьом відвідувачам одночасно.

Разом із Зеленським за одним столиком були як мінімум ще п’ять чоловік, у тому числі перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет і мер Хмельницького Олександр Симчишин.

Джерело: НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне