Як хмельничани відзначатимуть 100-річчя соборності України

4
Фото: khm.gov

22 січня відзначається 100-річчя проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. 22 січня 1918 року IV Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність УНР. Роком пізніше, 22 січня 1919-го, у Києві на Софійській площі був оприлюднений Універсал Директорії Української Народної Республіки – Акт Злуки про об’єднання українських земель в єдину Україну.

Як інформує прес-служба міської ради, у Хмельницькому з нагоди ювілею знакової події запланована низка тематичних заходів. Основні з яких відбудуться 22 січня.

Час: 15:00
Локація: річка Південний Буг, напроти ТРЦ «Оазис» (міст через Південний Буг).
«Історична реконструкція на Бузі» – показове відтворення подій сторічної давнини за участі акторів Музично-драматичного театру ім. М. Старицького та Духового оркестру Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького та активної молоді міста.
Кожен патріотично-свідомий хмельничанин може долучитись до символічного ланцюга єдності та розгортання найбільшого стягу України в Хмельницькій області.

Час: 15:00
Локація: Майданчик біля кінотеатру ім. Т. Шевченка.
Флешмоб «Україно, будь єдиною!». Старшокласники утворять контур карти України з підняттям банеру, що символізує неподільність України. Усі небайдужі можуть долучитись до заходу та разом з молоддю засвідчити, що наша держава є соборною та єдиною.

Час: 15:30
Локація: Міський будинок культури.
Відкриття пам’ятної дошки голові Директорії УНР Симону Петлюрі. Четверта пам’ятна дошка в місті відомим українцям, які боролись за становлення Незалежної України в найбільш складні для неї часи ХХ століття. Символічно, що історична постать Петлюри оповита легендами та втілена у барельєфі буде відкрита в Хмельницькому саме у 100-річчя проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР.

Час: 16:00
Локація: Сцена на майдані біля кінотеатру ім. Т. Шевченка.
Урочистості та молебень, приурочені до Дня Соборності України. Вперше захід проведуть на відкритій сцені, де виступить міський голова, представники духовенства, а також творчі колективи та виконавці міста.

Нагадаємо, що у День соборності на трасі державного значення буде обмежено рух.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне