Ймовірний заступник Лозового обжився 2 гектарами У Шепетівському районі

Ймовірний заступник Лозового обжився 2 гектарами У Шепетівському районі
Фото: newskm.net

Хоч Сергій Ткачук ще офіційно не призначений заступником (станом на 1 березня на сайті Хмельницької ОДА відсутня інформація про його прихначення), проте активно “входить у курс справ”.

Скріншот із веб-сайту Хмельницької ОДА

Про це свідчить те, що на загальних нарадах пан Ткачук сидить поруч із Вадимом Лозовим. Певно, саме тому чемно оприлюднив форму змін до своєї електронної декларації. Певно, щоб підтвердити, що наміри обійняти високу посаду в області він ще не полишив.

Засідання комплексної робочої групи з питань визначення автомобільних доріг загального користування місцевого значення Хмельницької області, які першочергово потребують ремонту. Фото: Хмельницька ОДА

Сергій Ткачук зліва від Вадима Лозового під час засідання робочої групи в облдержадміністрації Фото: Хмельницька ОДА

Першого березня ймовірний заступник голови Хмельницької ОДА Сергій Ткачук став власником двох гектарів в межах с. Судилків, що у Шепетівському районі.

Скріншот із реєстру декларацій

Нагадаємо, донедавна першим заступником Судилківського сільського голови був Віталій Бузиль. Саме його 7 лютого представив громаді району конкретний губернатор Вадим Лозовий, пише видання “День за Днем”.

Про кар’єрний шлях Віталія Бузиля можна прочитати у нашій статті. Його пов’язують з депутатом обласної ради від БПП  Миколою Дячуком

Що ще є у декларації ймовірного заступника?

У своїй декларації Сергій Ткачук вказав, що володіє половиною офісу у середмісті Хмельницького. Інша половина належить його бізнес-партнерці, а за сумісництвом заступниці в ПП «Юридична консалтингова компанія «Партнери» Надії Пилипчук. У власності декларанта також є автівка «Audi A5» 2017 року випуску. Як вказав кандидат, придбав він її за 1 193 000 грн. На вторинному ринку за неї просять від півтора мільйона гривень.

Скріншот із порталу Auto.ria.com

Рештою майна чоловік та його сім’я користуються безкоштовно. Так, подружжя Ткачуків проживає у будинком у мікрорайоні Лезневе на 185 квадратів. Права власності на це житло належать ймовірно батьку декларанта. Також дружина Сергія Ткачука Наталія має у користуванні кімнату на 18 квадратів. Її вона отримала від Хмельницької міської ради.

Між іншим дружина працює в Хмельницькій обласній прокуратурі. У її власності теж лише автівка. Їздить посадовиця на значно скромнішій легківці – «Nissan TIIDA» 2011 року випуску. У своїй декларації вона вказала, що придбала її за 130 744 грн у 2012 році. Нині за такий автомобіль на вторинному рину просять не менше 7 тисяч доларів.

Скріншот із порталу Auto.ria.com

Під подушкою сім’я Ткачуків готівкою зберігає 32 500 тисячі доларів, що у відповідності до курсу гривні – 909 000 гривень. За минулий рік кандидат на посаду заробив 293 133 грн. Ще 658 000 грн він отримав від продажу «Hyundai Santa Fe» 2014 року випуску.

Чим заробляє на життя ймовірний посадовець?

На початку січня “Новини. Хмельницький” публікував статтю про бізнес-консультанта Сергія Ткачука, який заробляє гроші через небажання чиновників освоювати законодавство із державних закупівель.

Він є співзасновником та одним із беніфіціарів у двох фірмах: ПП «Юридична консалтингова компанія «Партнери»  та  «ПП «Юридична консалтингова компанія «Партнери-2014». Ці дві фірми досить добре відомі на ринку державних закупівель.

Так діяльність ПП «ЮКК «Партнери» у червні 2016 року стала предметом розслідування «Агенції журналістських розслідувань «Четверта влада»  у Рівненській області. У своєму матеріалі журналістка Анна Калаур аналізувала тендер на закупівлю ліків, який проводив КЗ «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» Рівненської обласної ради. Під час цієї закупівлі виявилось, що медзаклад уклав договір із ПП «ЮКК «Партнери» на юридичний супровід. Однак заступниця директора ПП «ЮКК Партнери» Надія Пилипчук фактично проводила розкриття пропозицій, що суперечило чинному на той момент Закону України «Про здійснення державних закупівель».

З 2014 року за даними пошуково-аналітичної системи «007»  ПП «ЮКК «Партнери» отримали 378 160 гривень від бюджетних установ Хмельницької області. Зокрема, одним з найбільших клієнтів фірми Сергія Ткачука є Департамент соціального захисту населення Хмельницької ОДА. Інша консалтингова фірма ПП «ЮКК «Партнери-2014» кандидата була значно успішніша і отримала від бюджетних установ 2 021 146,78 грн. Варто зазначити, що усі ці суми йдуть, як поточні витрати і часто навіть не перевищують 1500 гривень. Загалом за обраний нами період, а це від 15 вересня 2015 року і станом до 19 січня 2019 року держструктури провели всього-на-всього 830 транзакцій.

Потрібні друзі

У своїй декларації Сергій Ткачук вказав, що володіє 25% ТОВ «ІНВЕСТ КАПІТАЛ ГРУП-2015». Основний КВЕД цього товариства – вирощування зерняткових і кісточкових фруктів. І на перший погляд – це доволі цікава інвестиція для успішного юриста. Однак не все так просто. Співвласниками ТОВ «ІНВЕСТ КАПІТАЛ ГРУП-2015» є: Петро Бицик, Олеся Колеснік, Тетяна Патокіна. Ця трійця пов’язана із директором ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» – Андрієм Колесніком. Так – Олеся Колеснік його дружина, це вказано у його декларації.

Петро Бицик ймовірно є рідним братом його давнього бізнес-партнера Сергія Бицика. Їхні мами, спільно з батьком Сергія Ткачука, а також Тетяною Патокіною займаються сільським господарством у фірмі ТОВ «Зелений гай». Це та фірма, яка отримала у власність береги водного об’єкта у селі Правдівка. Варто зазначити, що 20 гектарів були виділені в один день під ведення осг, і фактично одразу також в один день були продані ТОВ «Зелений Гай». Також Петро Бицик фігурує у справі рейдерства земель Хмельницького аеропорту, а його дружина Оксана працює в ГУ державної казначейської служби в Україні.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне