Хмельницькі поліцейські змінили формений одяг на вишиті сорочки та сукні

1
Фото: hm.npu.gov

Працівники Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області та всіх його територіальних підрозділів долучилися до святкування Всесвітнього дня вишиванки. Його традиційно відзначають у третій четвер травня. Про це інформує прес-служба поліцейських. 

4

hm.npu.gov

— Сьогодні Всесвітній день вишиванки, і ми, як гідні нащадки своїх прадідів, теж долучаємося до цього свята і одягаємо вишиті сорочки. – Зазначив Вадим Матвійчук, заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області.

22

hm.npu.gov

3

hm.npu.gov

Працівники ГУНП в Хмельницькій області та всіх його територіальних підрозділів уже традиційно декілька років поспіль змінюють у цей день формений одяг на вишиті сорочки та сукні.

— Коли повсюди у цей день бачу людей у вишиванках, тішуся з того, що ми повертаємось до свого, рідного, автентичного. – Каже Сергій Цимбалюк, начальник відділу ювенальної превенції ГУНП. 

9

hm.npu.gov

6

hm.npu.gov

— Для мене вишиванка — це не просто одяг, — говорить Віталій Наглій, дільничий офіцер поліції. Це такий же символ України, як гімн, прапор чи мова. Це те, що відрізняє нас від інших народів. 

Крім того, у холі управління влаштували виставку автентичних вишитих сорочок з колекції майстрині народної творчості Світлани Делікатної. Варто зазначити, що деяким із них вже близько 100 років. Впродовж дня познайомитись з експонатами мали можливість як працівники поліції, так і усі відвідувачі ГУНП. 

77

hm.npu.gov

8

hm.npu.gov

Нагадаємо, що хмельницькі патрульні провели профілактичний захід «Відповідальний пішохід». 15 травня, в рамках всеукраїнської акції “Відповідальний пішохід” патрульні нагадали містянам, як правильно переходити проїзну частину. Відтак, правоохоронці розпочали наносити перед пішохідними переходами за допомогою спеціальних трафаретів попереджувальні надписи: “Візьми дитину за руку”, “Зніми навушники”, “Сховай телефон”, “Велосипедист”, “Подивись по сторонам” та інші. Усе це заради того, аби закликати пішоходів бути уважними на дорозі.

 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне