На Чемеровеччині Смотрич вийшов з берегів і дві сотні дітей опинились у водяній пастці (ВІДЕО)

Рятувальники евакуюють дітей через річку Смотрич у Чемеровецькому районі
Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Сьогодні, 19 травня працівники ГУ ДСНС у Хмельницькій області евакуювали 201 дитину та 54 дорослих. Люди потрапили у пастку через те, що річка Смотрич вийшла з берегів. Про подію повідомляє прес-служба відомства. 

“Проводився 57-й чемпіонат області із спортивного туризму. Вчора пішла злива, річка розлилась, а ми виїхати не встигли. Змушені були звертатись до рятувальників за допомогою, адже дорога усюди розмита”, – зазначив заступник директора з навчально-виховної роботи обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Ігор Кукуруза.

До с.Черче, що у Чемеровецькому районі,  виїхали бійці ДСНС. Рятувальники організували канатну та човнові переправи, аби доправити усіх людей в безпечне місце. Операцію ускладнювала сильна течія, що змивала усе на своєму шляху. Проте, незважаючи ні на що, вогнеборцям вдалось евакуювати всіх учасників чемпіонату та педагогів, а також переправити усе спорядження та особисті речі.

Від ДСНС залучалось 1 одиниця техніки та 8 чоловік особового складу. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Нагадаємо, негода на Хмельниччині лютує вже більше доби. За цей час знеструмлено 71 населений пункт у 12 районах області, блискавки тричі влучали у будівлі. Також значної шкоди завдала людям і велика вода – підтоплено підвали та подвір’я. 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне