Наслідки негоди на Хмельниччині: затоплені господарства, дві пожежі та повалені дерева

Пожежна машина відкачує воду із затопленного подвір'я
Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Роботи по ліквідації наслідків негоди тривають, повідомляє прес-служба ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

18 травня на території Хмельниччини вирувала негода. Найбільше шкоди негода завдала у Хмельницькому, Славутському, Ізяславському, Дунаєвецькому, Городоцькому, Старосинявському, Старокостянтинівському, Полонському районах та в м. Хмельницький. 

Двоє рятувальників пожежними насосами відкачують воду

Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

За даними рятувальників, 2 повалених дерева та підтоплення вулиць, дворів та підвальних приміщень приватних домогосподарств. По причині спрацювання автоматичних систем захисту електроліній та електророзподільного обладнання знеструмлено 71 населений пункт у 12 районах області.

Ліквідація наслідків негоди тривала і вночі

Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Минулої доби рятувальники Хмельниччини 53 рази залучались до ліквідації наслідків негоди. Силами оперативно-рятувальних підрозділів області проведені роботи по відкачуванню води із підвальних приміщень, дворів 96-ти приватних  домоволодінь.

Рятувальник відкачує насосом підтоплення приватного будинку

Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Загалом до ліквідації негоди було залучено 30 одиниць техніки, 33 мотопомпи та 113 чоловік особового складу.

Сильна злива затопила і підвали житлових будинків

Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Окрім того, вчора, 18 травня у с. Майдан Морозівський, що у Ярмолинецькому районі, виникла пожежа приватної допоміжної споруди житлового сектору. Вогонь пошкодив покриття, перекриття. Ймовірна причина пожежі – розряд блискавки. Збитки – 500 грн. Нещасних випадків на пожежі не було.

А вже за кілька годин аналогічна пожежа виникла у с. Веселець, Городоцького району. Розряд блискавки влучив у приватний сінник. Вогонь знищив покриття сінника та 0,3 т сінна. 

Для ліквідації наслідків негоди створено координаційний штаб під керівництвом першого заступника голови Хмельницької ОДА та мобілізовано сили та засоби для боротьби з стихією.

Нагадаємо, у Старокостянтинові блискавка влучила у житловий будинок. Пожежникам вдалось врятувати будівлю від повного знищення вогнем. 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне