На Хмельниччині нарада у голови Старокостянтинівської РДА закінчилась приїздом поліції

Фото: newskm.net

Сьогодні, 16 квітня голова Старокостянтинівської РДА Сергій Фесун збирав керівників навчальних установ міста та району. Запросили також і очільника міста Миколу Мельничука. Офіційно збирали всіх щодо відновлення опалення у школах через погіршення погодних умов.

Ця нарада, за словами очевидців, тривала 7 хвилин. Така оперативність пов’язана із тим, що присутніх повідомили про приїзд правоохоронців. Далі, кажуть очевидці, близько чотирьох десятків людей швидко намагались покинути приміщення РДА. Чого б це? Чим поліція може завадити проведенню важливої наради?

Тим часом у поліції кажуть, що до них поступив анонімний дзвінок. Людина повідомила про проведення агітації у приміщенні райдержадміністрації, однак на місці інформація не підтвердилась.

Однак співрозмовник «Новини.Хмельницький» зазначає, що таки «тікали», адже говорили не про опалення у навчальних закладах: бюджетників збирали для надання чергових «рекомендацій» та настанов щодо проведення агітації за одного з кандидатів в Президенти. За словами нашого інформатора, голова райдержадміністрації навіть до початку передвиборної кампанії активно виступає на підтримку чинного Президента. Громадянська мережа ОПОРА вже фіксувала висловлювання Сергія Фесуна на підтримку Петра Порошенка.

З початком активної фази агітування, як стверджує інформатор «Новини. Хмельницький», голова Старокостянтинівської РДА, користуючись своїм впливом та посадою, залучав до цієї кампанії «бюджетників». Зокрема, щоранку у дворі перед початком робочого дня збирались керівники освітніх установ, аби, як переконує співрозмовник, отримати чергову порцію агітматеріалів. Деякі з агітаційних матеріалів відповідно до зазначених на них вихідних даних, начебто за власні кошти замовляли самі директори шкіл. Пізніше календарики із зображенням чинного гаранта розповсюджували серед учнів, зазначив співрозмовник.

22 лютого на 2018 року Старокостянтинівська районна рада проголосувала за рішення «Про недопущення громадсько-політичної діяльності та політичної агітації в загальноосвітніх навчальних закладах Старокостянтинівського району».

30-Про-недопущення-політ.агітації-конвертирован

Примітно, що голова РДА Сергій Фесун, який за сумісництвом є ще й депутатом районної ради, під час цього голосування був відсутній.

30-Про-недопущення-агітації-в-школах-конвертирован

Однак ні це рішення, ні частина 4 статті 31 Закону України «Про освіту» «Керівництву закладів освіти, педагогічним, науково-педагогічним і науковим працівникам, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам забороняється залучати здобувачів освіти до участі в заходах, організованих… політичними партіями (об’єднаннями), крім заходів, передбачених освітньою програмою» не спинили чиновника. Використання адмінресурсу – одна з найпоширеніших технологій, яка раніше активно спрацьовувала на виборах.

Така надактивність Сергія Фесуна може пояснюватись і тим, що минулого року, він був одним з тих голів райдержадмінстрацій, кого хотіли замінити після призначення Вадима Лозового. Ймовірно, аби втриматись в кріслі, голова РДА знайшов точки дотику із нинішнім головою облдержадміністрації. «Новини. Хмельницький» вже писали, що на 191 окрузі із центром у Старокостянтинові чинний Президент у першому турі вирвав друге місце з розривом у 358 голосів.

Поява на цій нараді «вічного» мера Миколи Мельничука теж не просто так. Протягом останньої і не тільки каденції Микола Степанович регулярно компрометує себе. При всіх «владах» він утримується в кріслі, і більше того, примудряється заручитись підтримкою навіть тих, хто між собою ворогує.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне