На Хмельниччині недобросовісний підприємець сплатив більше мільйона гривень заборгованих податків

7
Фото: news.dtkt.ua

Головним управлінням ДФС  спільно з прокуратурою Хмельницької області продовжується активна робота щодо забезпечення надходження до державного бюджету загальнообов’язкових платежів. Та притягнення неплатників до визначеної законом відповідальності. Про це інформує прес-служба відомства.

Так, слідчим управлінням фінансових розслідувань фіскальної служби в області здійснювалось досудове розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків одним із суб’єктів господарювання Хмельниччини.

Встановлено, що головний бухгалтер підприємства упродовж 2015-2018 років, умисно ухилилась від сплати податку в сумі понад 900 тисяч гривень. Це спричинило ненадходження до державного бюджету коштів у значних розмірах.

Завдяки скоординованим правоохоронцями дієвим заходам підприємство під час досудового розслідування сплатило до бюджету понад мільйон гривень. Перерахувало необхідну суму податків та відшкодувало шкоду, завдану їх несвоєчасною сплатою.

Наразі розслідування кримінального провадження завершено та, у зв’язку із наведеними обставинами, прокуратурою області до суду скеровано клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Довідково: згідно з ч. 4 ст. 212 Кримінального кодексу України, особа, яка вчинила діяння, передбачені частинами першою, другою, або діяння, передбачені частиною третьою  цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обов’язкові платежі). А також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня).

Нагадаємо, що на Хмельниччині порушниками сплачено до бюджету 5 мільйонів гривень. Головне управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області повідомляє, що протягом 2018 року відділом фактичних перевірок контролю за готівковими операціями управління аудиту проведено 580 фактичних перевірок суб’єктів господарювання з питань дотримання законодавства в сфері готівкового обігу. Левова частка порушень належить обліку товарних запасів, а саме – 300 порушень.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне