На Хмельниччині обговорили земельну реформу

Фото: www.adm-km.gov.ua

У місті Хмельницький відбулася зустріч з заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарасом Висоцьким, уповноваженим із земельних питань Романом Лещенком та експертом з земельних питань Сергієм Біленком у рамках програми «Діалоги про Україну». До заходу долучилися т.в.о. голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, голови ОТГ, аграрії краю, громадськість та інші зарошені.

www.adm-km.gov.ua

Володимир Кальніченко розповів, що такі зустрічі проводяться за ініціативи Уряду з метою роз’яснення та вивчення ситуації щодо питань запровадження ринку землі в державі.

www.adm-km.gov.ua

В свою чергу, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства зазначив, що сьогоднішній візит має відбутися у форматі діалогу з представниками місцевого самоврядування, аграріями та громадськістю з ключових питань розвитку держави. За його словами, необхідно налагодити безпосередній діалог влади та суспільства, у результаті якого має бути напрацьована спільна позиція та спільні рішення з чутливих і важливих питань.

www.adm-km.gov.ua

Так, під час заходу був представлений план Уряду стосовно зміни системи управління земельними ресурсами. Серед головних пріоритетів якого є дерегуляція з питань землеустрою, реформа Держгеокадастру та всієї системи управління земельними ресурсами; значне передання повноважень щодо управління землею до ОТГ та місцевих рад; забезпечення фермерів достатнім фінансуванням на купівлю землі та інші потреби свого розвитку; антирейдерська реформа.

www.adm-km.gov.ua

Тарас Висоцький  зазначив, що під час сьогоднішньої дискусії усі побажання та зауваження місцевих аграріїв були зафіксовані і в подальшому дадуть можливість ефективно розглядати та оцінити суть цього питання.

Повідомляє сайт Хмельницької облаcної державної адміністрації

Нагадаємо, що поліцейські затримали чоловіка, який застрелив своїх тестя і тещу та поранив 8-річну доньку.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне