На Хмельниччині підвели підсумки забезпечення правопорядку під час виборів

1
Фото: hm.npu.gov

Начальник Головного управління Національної  поліції Хмельницької області Василь Віконський провів брифінг для представників ЗМІ. Під час якого розповів про безпекову ситуацію в області під час передвиборчої кампанії та голосування.  Про зустріч повідомляє прес-служба поліцейських.

Василь Васильович зазначив, що у період передвиборчої кампанії  до органів поліції області  від громадян надійшло 80 повідомлень про ймовірні порушення виборчого законодавства. Після опрацювання отриманої інформації підтвердження знайшли лише 11 фактів, за якими складено адміністративні протоколи. Переважно це були порушення, пов’язані з розміщенням агітаційних плакатів.

Безпосередньо у день голосування поліція отримала 21 повідомлення. За трьома з них були складені адміністративні протоколи по статті 173 КУпАП «Дрібне хуліганство». В усіх трьох випадках до відповідальності притягнули осіб, які намагалися пошкодити свої бюлетені. Тепер порушникам доведеться сплатити штраф.

2

hm.npu.gov

Також під час брифінгу начальник ГУНП подякував усім, хто допомагав поліції слідкувати за правопорядком у цей нелегкий період.

Хочу подякувати і мешканцям області, які почули наші заклики до збереження правопорядку, і усім силовим структурам, які об’єднали свої зусилля у день виборів, аби запобігти надзвичайним подіям.  Окрема особлива подяка членам громадських формувань. Вони суттєво підсили охорону громадського порядку у великих населених пунктах в той момент, коли переважна більшість правоохоронців роз’їхалася по виборчих дільницях. Саме завдяки злагодженості дій, взаємопорозумінню з громадськістю ми сьогодні не маємо на території області жодного кримінального провадження, зареєстрованого за наслідками виборів.   І дуже сподіваємося, що і під час другого туру голосування мешканці області так само дотримуватимуться чинного законодавства. І нам вдасться уникнути надзвичайних подій. – Зазначив Василь Віконський.

Нагадаємо про підсумки виборів у Хмельницькій області. Хмельниччина цього разу зібрала 65,11% виборців на дільницях. І це на 8,85% більше, ніж на попередніх виборах гаранта. Однак, явка по області все ж не сягнула даних за 2010 рік. Тоді своє волевиявлення здійснили 69,74% жителів області.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне