На Хмельниччині припинено оренду землі із несумлінним землекористувачем

5
Фото: www.unn.com.ua

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять роботу із захисту інтересів держави в сфері земельних відносин. Про це інформує прес-служба облпрокуратури.

На виконанням рішення господарського суду Хмельницької област із приватним підприємством розірвано договори оренди 38 га землі. Земля орендується на території Розсошанської сільської ради Хмельницького району.

Підставою для прокурорського втручання та припинення орендних відносин стало систематичне невиконання орендарем, у користування якого ще у 2004 році для будівництва та обслуговування будівель торгівлі передано землі промисловості вартістю 41,6 млн грн, умов договорів щодо своєчасного внесення плати за землю.

Так, розмір заборгованості по сплаті орендних платежів перевищив 1,3 млн грн.

Також встановлено, що, упродовж часу дії договорів оренди, землі фактично не використовувались, діяльність по спорудженню будь-яких об’єктів інфраструктури з обслуговування населення не здійснювалась, ніякого позитивного ефекту та кінцевої мети від укладення правочинів не досягнуто.

Відтак, за реагування прокуратури землі повернуто до державної власності.

Нагадаємо, що працюючі подоляни сплатили до бюджетів усіх рівнів понад 800 мільйонів гривень. За результатами роботи у січні-лютому 2019 року з доходів працюючих подолян до бюджетів усіх рівнів надійшло 822 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб. Якщо порівнювати із двома першими місяцями минулого року, то темп надходжень з податку на доходи фізичних осіб надходжень склав 118 відсотки, що в абсолютній величині більше на 124 мільйони гривень. Згідно розподілу левову частку ізї суми сплаченого ПДФО. А саме 613 мільйонів гривень отримали місцеві бюджети Хмельниччини. За висновком провідних фахівців Головного управління ДФС у Хмельницькій області легалізація ринку праці залишається пріоритетом в роботі відомства.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне