На Хмельниччині розмитнили 1306 автомобілів, з них 826 “євробляхи”

11
Фото: @sfs.khmelnytskyi

З моменту набрання чинності згаданими Законами Хмельницькою митницею ДФС оформлено в митному відношенні 1306 легкових автомобілів. Як інформує прес-служба ДФС, з них 826 автомобілі на євро номерах та 480 імпортованих транспортних засобів оформлено за старою процедурою.

Загальна сума платежів склала 81 мільйон гривень, з яких 49 мільйонів за митне оформлення авто з іноземною реєстрацією. 32 мільйони гривень – за інші транспортні засоби іноземного виробництва.

Найбільше автомобілів впродовж одного дня було оформлено безпосередньо перед новорічними святами та одразу після їх завершення.

Зокрема, в ці дні митниці декларувалось понад 100 одиниць транспортних засобів. Зважаючи, що митницею здійснюється оформлення й інших зовнішньоекономічних товарів, оформлення 100-110 одиниць транспортних засобів фізичних осіб впродовж одного дня є максимально можливим.

Оскільки після 22.02.2019 року ставка акцизного податку зросте вдвічі, в останні дні, впродовж яких діятиме пільга, очікується найбільша кількість декларацій на автомобілі. З огляду на це, Хмельницька митниця ДФС звертається до осіб, які мають наміри задекларувати легкові автомобілі, здійснити це завчасно.

Нагадаємо, що 4 грудня у Хмельницькому зареєстрували першу «євробляху». Дане авто було розмитнено за новими ставками акцизного податку. Таким чином, завдяки змінам до законодавства з`явився реальний механізм для розмитнення та реєстрації транспортних засобів з екологічною нормою нижче “Євро 5”, який сьогодні і реалізувався в сервісному центрі МВС Хмельниччини.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне