На Хмельниччині зникли близько сотні вуличних та домашніх собак (ВІДЕО)

111
Фото: newskm.net

Собачий детектив. У містечку Славута на Хмельниччині зникли близько сотні тварин, вуличних і домашніх. Зоозахисники виявили пропажу в Луцьку. Хто вивіз собак із міста і навіщо – розслідували журналісти ТСН.

Бабуся Люда, жителька Славути, у свої 79 років подолала півтори сотні кілометрів, аби повернути свого Біма.

Біма та ще майже сотню собак, ніби-то на стерилізацію, забрали аж до Луцька. Там його через півтора місяці відшукали волонтери.

Він бігав у Луцьку. Просто бігав по місту. Я взагалі не знаю для чого було забирати домашніх собак на стерилізацію – каже жителька Славути.

Аби дізнатися, де решта собак, зоозахисники поїхали до Луцька. І вже дорогою, серед місцевих приблуд, впізнали своїх собак.

Близько сотні собак відловила у Луцьку організація “Порятунок чотирилапих”.

Директорка організації каже, що випадок з Бімом – винятковий. Він втік від нових господарів. А в договорі зі славутською владою вказано, щоб тварин назад не повертали. Ціна питання – 600 гривень за собаку.

Натомість, керівник ЖЕК міста Славута зазначив, що це не його питання. Він виконує лише свої обов`язки.

“В мене є заключений договір! Там все просто. Директорка стерилізує собак, а їй за це плачу гроші” – зізнається  Василь Яцюк.

Чи справді це так, зоозахисники зі Славути хочуть, аби це з`ясувала поліція. Вони вже написали заяву.

Нагадаємо, що кам’янчанин на своїй фермі морить голодом собак та коней. На сторінці  ГО “Організація захисту тварин “ВРЯТУЙ ЖИТТЯ” з’явилось повідомлення, що в Кам’янці-Подільському на фермі Миколи Рачковського відбувається жахлива ситуація. Господар, як зазначають у повідомленні, морить голодом собак, корів та коней. Тварини, за словами зоозахисників, дуже хворі і массово вмирають.

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне