На Шепетівщині затримано серійного гаражного злодія

1
Фото: hm.npu.gov

Працівники Шепетівського відділу поліції затримали 22-річного місцевого жителя, який, перебуваючи на іспитовому терміні за вчинення крадіжок, знову став на злочинний шлях і вчинив серію крадіжок з гаражних приміщень у райцентрі. Як інформує прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області, цього разу суд вже взяв зловмисника під варту.

Останнім часом у Шепетівці почастішали повідомлення про крадіжки з гаражних та підсобних приміщеннях в районі залізничного вокзалу. Почерк був схожий, тож правоохоронці розуміли, що «працює» та сама людина.

Провівши ряд розшукових заходів, працівники поліції затримали 22-річного жителя того ж мікрорайону. Його причетність до крадіжок підтвердили сусіди однієї із потерпілих, які бачили його на місці злочину.

Слідчі уже встановили причетність підозрюваного до 7 крадіжок у райцентрі. Зазвичай зловмисник викрадав металеві вироби та електроінструменти, які згодом збував. Наразі сума завданих чоловіком збитків встановлюється.

Йому вже оголошено про підозру за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 6 років позбавлення волі. Оскільки зловмисник скоїв злочини, перебуваючи на іспитовому терміні, цього разу суд взяв його під варту. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, що правоохоронці затримали злочинну групу, яка займалася вибиванням неіснуючих боргів. Затриманими виявились троє місцевих жителів віком від 25 до 45 років, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Застосовуючи фізичний та психологічний тиск на потерпілих, вони займались вибиванням неіснуючих боргів. Затримали зловмисників під час передачі їм одним із потерпілих 18 тисяч гривень. У вимагачів вилучили грошові кошти, отримані злочинним шляхом, а також незареєстровану травматичну зброю. Наразі по даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 7 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне