На Славуччині релігійна громада має намір приєднатися до ПЦУ

У неділю, 3 березня, прихожани Старокривинської Свято-Дмитріївської церкви (жителі Старого Кривина і Нового Кривина) провели збори щодо початку процесу приєднання до Української помісної Православної Церкви.
Фото: www.netishynrada.gov.ua

У неділю, 3 березня, прихожани Старокривинської Свято-Дмитріївської церкви (жителі Старого Кривина і Нового Кривина) провели збори щодо початку процесу приєднання до Української помісної Православної Церкви. Після обговорень та гарячих дискусій було ухвалено рішення про перехід до Православної церкви України.

“Парафіяни прийняли фіктично рішення, яке дає змогу приступити до юридичного оформлення переходу”, – розповів юрист Андрій Рощук.

Сільський голова Старокривинської сільської ради Василь Малинюк запросив спеціаліста на збори для пояснення юридичних питань.

Цікаво, що на Славуччині це перша релігійна громада Шепетівської та Славутської єпархії, яка виявила бажання покинути лави Української православної церкви (Московського патріархату).

Інформує відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради

Нагадаємо, що громада Старокривинської сільської ради проголосувала за приєднання до Нетішина. За результатами голосування, більшість висловили бажання приєднатися до Нетішина. Зокрема, 161 голос за приєднання до Нетішина, а 139 – за приєднання до Крупецької ОТГ. Всього участь в слуханнях взяли 301 житель, проте один бюлетень було зіпсовано.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне