Найбільш затребувані професії на ринку праці Хмельниччини

Фото: pustunchik.ua

У 2018 році в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 31,9 тис. вакансій, що на 17,3% більше ніж у 2017 році. Середня тривалість укомплектування вакансій становила 13 днів, на одну вакансію претендували 8 осіб.

Майже 65% вакансій, наданих в службу зайнятості, припадає на робітничі професії. Стійким попитом продовжують користуватися професії металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг. Затребувані менеджери (управителі) в усіх сферах економічної діяльності, бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, лікарі, вчителі. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші.

До прикладу, топ-10 вакансій, які були найбільш затребуваними у 2018 році:

водій автотранспортних засобів – 2058 вакансій;

підсобний робітник – 1894 вакансій;

тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва – 1440 вак4нсій;

продавець продовольчих товарів – 1225 вакансій;

оператор котельні – 924 вакансій;

охоронник – 772 вакансій;

продавець-консультант – 763 вакансій;

швачка – 746 вакансій;

кухар – 668 вакансій;

бухгалтер – 589 вакансій

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

Нагадаємо, що за неоформленого працівника власника магазину оштрафовано на 125 тисяч гривень. Керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій області на підставі акта інспекційного відвідування винесено постанову про накладення штрафу на фізичну особу-підприємця у розмірі 125 190 гривень. Під час інспекційного відвідування, в одному із магазинів Хмельницького знаходився продавець. Він реалізовував продукцію. Однак, підприємцем не було надано жодних документів, які б підтверджували, що трудові відносини між ним та працівником оформлено. Крім того, власник магазину пояснив, що дана особа підміняла тимчасово його працівника на посаді продавця. Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф. Він становить 30-кратний розмір встановленої мінімальної заробітної плати.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне