Нацкорпус і ветерани АТО вимагають поліцію відреагувати на прояви сепаратизму у Хмельницькому

Фото:

У вівторок, 3 листопада під стінами Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області зібрались активісти і передали звернення щодо дій місцевого приватного підприємця Віктора Вікарчука правоохоронцям.

Інформує НГП.

Представник Національного корпусу у Хмельницькій області Єгор Денісов розповів, що до звернення долучилося ряд організацій: ветеранські спілки області, Національний корпус, Ветеранське братерство, спілка АТО.

“Ми знаємо що відбувалось 2013-2014 року, під яким воно виглядом подавалось і власне ми не можемо допустити ні як ветерани, ні як патріотичне населення того, щоб воно повторилось в Хмельницькому. Ми вважаємо що Хмельницький повинен стати форпостом західної і центральної України”, – каже Єгор Денісов.

Голова обласного відділення Всеукраїнської організації «Ветеранське братерство» Микола Зозуля каже, вони з однодумцями вважають дії Віктора Вікарчука антидержавними та провокаційними, та вимагають вжити заходів щодо недопущення провокацій та розвитку сепаратистських настроїв у Хмельницькому.

“Офіційно робимо заяву. Ми цьому розгулу сепаратистських всяких напрямків, які вони пробують робити, не дамо. Якщо поліції, СБУ буде не вдаватись, якось реагувати зі свого боку, ми залишаємо за собою право діяти згідно зі статтею конституції 65. Статті конституції 65 говорить: кожний громадянин України зобов’язаний захищати цілісність, незалежність, державні символи і тому подібне. Ми готові навіть як і у 2014 році покласти свої життя в боротьбі за нашу державу”, – пояснив Микола Зозуля.

До активістів вийшов керівник головного управління нацполіції у Хмельницькій області Руслан Герасимчук, якому передали своє звернення активісти.

Далі представники громадських організацій рушили до управління СБУ в області, аби передати керівнику такі ж заяви. Єгор Денисов розповів, заяви прийняли та пообіцяли зареєструвати і надати відповідь найближчим часом.

Підприємець Віктор Вікарчук так прокоментував цю ситуацію: 

“Для того, щоб визначити чи винен я в чомусь, нехай вони читають Конституцію, а друге – нехай мене подають до суду і скажуть, що я не правий. Я один йшов до міського голови, тому що активісти прийшли до мене в п’ятницю, хотіли палити мені бізнес, почали вчиняти розбій через те, що вони погано читають закони і не розуміються в конституції і ми тоді з ними домовились, тому що прийшли жителі міста Хмельницького і захистили мій бізнес, ми домовились, що я в понеділок прийду. І замість того щоб я прийшов до міського голови ми сіли за стіл і нормально поговорили, вони почали кидатись на мене, облили мене зеленкою”.

Нагадаємо, що 2 листопада хмельницького бізнесмена Віктора Вікарчука обілляли зеленкою, який прийшов на зустріч з міським головою.

Як відомо, останнім часом Віктор Вікарчук через соціальні мережі активно виступає за те, щоб Хмельницька міська рада, яка створена постановою Кабміну, насправді має бути утворена територіальною громадою. Свої аргументи він підкріплює витягами з Контистуції. При цьому Вікарчук стверджує, що в Україні немає жодного державного символа, затвердженого Верховною Радою; поліцію називає “юридичною компанією, яка надає послуги”; українські суди, на його думку, нелегальні.

Окремо підприємець заявив, що не посягає на конституційний лад та відокремлення Хмельницької області та міста Хмельницький.

На місцевих виборах пан Вікарчук балотувався кандидатом у депутати Хмельницької міської ради від партії “Опозиційна платформа – За життя”.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне