Організатору “замінування” двох торгових центрів “світить” до 6 років в`язниці

5
Фото: podillyanews.com

У Хмельницькому поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактами неправдивих повідомлень про замінування двох торговельних центрів ТРЦ “Оазис” і “Квартал”.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає від 2 до 6 років позбавлення волі. Як інформує ГУ НП у Хмельницькій області, наразі поліцейські працюють над пошуком зловмисника.

Вчора, 10 квітня, близько 17.00 години на лінію «102» надійшло повідомлення від директора ТЦ «Квартал» про те, що на їхню електронну адресу надійшло повідомлення про замінування торговельного центру. А вже через 15 хвилин аналогічне повідомлення надійшло від начальника служби безпеки ТЦ «Оазис».

Одразу до двох торгових центрів виїхали усі екстрені служби. Працівники поліції спільно з рятувальниками провели евакуацію усіх відвідувачів та працівників магазинів — загалом близько півтисячі осіб. На прилеглих вулицях було перекрито рух і забезпечено об‘їзд.

До 21.00 години спеціалісти-вибухотехніки провели детальну перевірку обох будівель. Вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Сьогодні торговельні центри працюють уже у звичному режимі.

По даному факту працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає від 2 до 6 років позбавлення волі. Наразі поліцейські працюють над пошуком зловмисника.

Нагадаємо, що Хмельницькі полісмени розслідують провадження за фактом побиття школярки однолітками. Детективи Хмельницького відділу поліції розпочали кримінальне провадження за фактом оприлюднення в інтернеті відео із зафіксованим на ньому побиттям неповнолітньої дівчини. Із заявою про побиття доньки до поліції також звернувся і батько потерпілої дівчинки.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне