Податкові міліціонери вилучили з незаконного обігу пальне на суму 2,5 мільйона гривень

4
Фото: uapress.info

Співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Хмельницькій області у ході проведення операції «Акциз-2019» викрили місцевих жителів, які займалися незаконною реалізацією паливно-мастильних матеріалів. Та вилучили з протиправного обігу велику партію підакцизної продукції. Про це інформує прес-служба Управління.

Фіскали встановили, що на території обласного центру двоє громадян здійснюють реалізацію пального із стаціонарних АЗС. Хоча для цієї діяльності вони не зареєстровані як фізичні особи-підприємці та не мають відповідних дозвільних документів.

За результатами проведених оглядів з незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання 15 тисяч літрів бензину марки А-95. Також 45 тисяч літрів дизельного пального та 15 тисяч літрів скрапленого газу загальною орієнтовною вартістю понад 2,5 мільйона гривень. А ще  автомобіль марки DAF із цистерною-напівпричепом та 4 ємності з 3-ма автозаправними колонками.

За вказаним фактом на правопорушників складено протоколи про адміністративні правопорушення за частиною.1 статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Це порушення порядку провадження господарської діяльності.

Нагадаємо, що на Хмельниччині за втручання прокуратури повернуто землі та майно вартістю мільйон гривень. Місцевою прокуратурою виявлено факт неправомірної передачі однією із виправних колоній управління Державної пенітенціарної служби України в області у користування суб’єкта господарювання землі та майна. Вони були надані державою для виконання її завдань. Встановлено, що між установою та товариством укладено договір підряду. Згідно з ним у користування останнього перейшла земля площею майже 3 га та господарські приміщення загальною вартістю близько 1 млн грн. Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати договір підряду недійсним. Та, звісно, звільнити об’єкти нерухомості.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне