Подоляни – власники елітних авто поповнили бюджети місцевих громад на півтора мільйона гривень

Фото: akzent.zp.ua

Власники дорогих автомобілів, з яких сплачується транспортний податок, протягом січня-березня 2019 року відрахували до місцевих бюджетів Хмельниччини 1,49 мільйона гривень.

Це майже на 5 відсотків більше, ніж було сплачено у цей же період минулого року. Виконання індикативного показника при цьому склало близько 113 відсотків, тобто місцеві бюджети отримали на 170 тисяч гривень більше, ніж очікувалось. Переважно це сталося за рахунок юридичних осіб, часка, яких склала 838,5 тисяч гривень, або на 32 відсотка більше, ніж очікувалось. Решта сплачена власниками елітних авто – фізичними особами.

Найбільш популярними марками авто, за які сплачувався податок, є Mercedes-Benz, BMW, Lexus, Audi, Land Rover та Range Rover.

Нагадаємо, що об’єктом оподаткування є легкові авто не старше 5-ти років та середньо ринкова вартість яких перевищує 375 розмірів мінімальних зарплат незалежно від об’єму двигуна. Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень в рік. Тож слід взяти до уваги, що на ріст надходжень вплинуло зростання «мінімалки» з початку року.

Повідомляє офіційний портал Державної фіскальної служби України в Хмельницькій області

Нагадаємо, що протягом першого кварталу 2019 року Головним управлінням ДФС у Хмельницькій області до бюджетів усіх рівнів проадміністровано податків та зборів у сумі 2,6 мільярда гривень. Це на 400 мільйонів гривень, або на 18 відсотків більше, ніж у відповідному періоді 2018 року. Про це інформує прес-служба Управління.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне