Полковника з Рівненщини, який попався на хабарі, взято під варту

2
Фото: vn.20minut.ua

26 лютого 2019 року Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області обрав командиру однієї з військових частин Рівненщини запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб. Як альтернативу, суд визначив можливість внесення застави – 384,2 тис грн. Також відсторонив полковника від займаної посади. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Зазначимо, в ході досудового розслідування встановлено, що офіцер вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 10 тис доларів США. Хабар надійшов від підприємця за підписання договорів про закупівлю та монтаж обладнання на території підпорядкованої військової частини.

Затримано правопорушника за процесуального керівництва військової прокуратури Хмельницького гарнізону слідчими Територіального управління ДБР у м. Хмельницькому, за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками ВБКОЗ УСБУ у Рівненській області, під час одержання другої частини коштів у сумі 7 тис доларів США. Хабар виявлено та вилучено в повному обсязі під час проведення слідчих дій.

До цього правоохоронцями також задокументовано факт отримання першої частини хабара – 3 тис доларів США.

Нагадаємо, що колишній військовий комісар за хабар 1 тис. дол. відбувся штрафом 25,5 тис. грн. За даними досудового розслідування, 4 жовтня 2018 року військовий комісар, перебуваючи за кермом легкового автомобіля Toyota Corolla, одержав від громадянина неправомірну вигоду на суму 1 тис. дол. За ці кошти підполковник обіцяв вплинути на голову військово-лікарської комісії Дунаєвецького районного військового комісаріату. Того ж дня затримали Чубика працівники військової прокуратури Хмельницького гарнізону, слідчі Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області за співробітники відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ. У підсумку суд затвердив підписану угоду про визнання винуватості.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне