Понад 335 тисяч штрафу сплатить підприємець за неоформлених працівників

8
Фото: x-vymir.com
Хмельницьким окружним адміністративним судом підтверджено законність та обґрунтованість дій Управління Держпраці у Хмельницькій області. Справа стосується накладення штрафу на підприємця у розмірі 335 тисяч 70 грн. за використання праці трьох офіційно неоформлених працівників. Про це інформує прес-служба Управління. 
 
Під час інспекційного відвідування, у грудні минулого року, було встановлено, що підприємець допустив найманих працівників до роботи без укладення трудового договору. Він «замаскував» трудові відносини під цивільно-правові.
 
Зокрема, троє осіб працювали охоронниками виробничої бази за цивільно-правовими договорами згідно розробленого графіку.
 
Однак, аналіз змісту укладених цивільно-правових договорів і їх систематичне щомісячне переукладення є підставою для висновку, що договори перебувають поза межами правового регулювання цивільного законодавства.
 
За підміну трудових відносин цивільними, а саме використання праці працівників без укладання з ними трудових договорів (контрактів) відповідно до статті 265 КЗпП України за кожного неоформленого працівника підприємець сплатить у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.
 

Нагадаємо, що на Хмельниччині на третину зросли надходження до бюджету. З початку 2019 року Хмельницькою митницею ДФС перераховано до бюджету 1,3 мільярда гривень митних платежів. Вони на 30 відсотків, або на 312 мільйонів гривень перевищують минулорічний показник. Примітно, що цьогорічні середньоденні нарахування на митниці становлять 17 мільйонів гривень. У 2018 році вони досягали позначки у 13 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне