Працівник акціонерного товариства, який підозрюється у розтраті майна, постане перед судом

0
Фото: Конкурент

На Хмельниччині судитимуть працівника акціонерного товариства, якого підозрюють у розтраті майна вартістю більше півмільйона гривень.

Як інформує прес-служба обласної прокуратури, завершено досудове розслідування за фактом розтрати майна акціонерного товариства.

Встановлено, що кримінальне правопорушення вчинено працівником підприємства.

Завідувач складу, на якого покладається повна матеріальна відповідальність за ввірені цінності, зловживаючи своїм службовим становищем, розтратив майно акціонерного товариства.

З метою особистого збагачення, чоловік реалізував товарно-матеріальні цінності роботодавця на суму більше 533 тис грн, а отриманими коштами розпорядився на власний розсуд.

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, наразі обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах) направлено для розгляду до суду.

Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення воді на строк від 7 до 12 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.

Нагадаємо, що перед судом постане колишній сільський голова, який підозрюється у зловживанні службовим становищем. Унаслідок зловживання службовим становищем сільський голова заподіяв інтересам сільської ради шкоди майже на 155 тисяч гривень. Наразі матеріали кримінального провадження уже спрямовано на розгляд суду. За процесуального керівництва прокуратури слідчим відділенням Хмельницького районного відділення поліції завершено досудове розслідування за фактом вчинення корупційних кримінальних правопорушень колишнім сільським головою, а нині — депутатом тієї ж сільської ради. Крім того, посадовець вказав у офіційних документах завідомо неправдиві дані особи, яка начебто здійснювала технічний нагляд за ходом будівельних робіт.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне